GRUDE Na dijelu općine proglašeno stanje prirodne nepogode

Grude,poplave,nesreća,prirodna nesreća

Na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Grude, Općinski načelnik donio je odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na dijelu općine Grude, prenosi Grude online

Dana 26. svibnja 2023. godine proglašava se stanje prirodne nepogode prouzrokovane poplavama na dijelu općine Grude na području Mjesne zajednice Drinovci u mjestima Kongora (Krenica – Blaževići – Kongora – Metiljevac – Nova Mala – Milatovac), Plavilo (uz kanal s južne strane), Boljava (ispod Majića kuća, Stadion), Bilo polje (Čulinove kuće – Kundidi, – Marinovići – Bili Greb – Sebišina), Nuga (između Prisoja i Ploca) i to sve prema fotografiji iz priloga.

Grude,poplave,nesreća,prirodna nesreća

Zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom. Pozivaju se sve osobe koje su imale štetu, na navedenom području, da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja ove Odluke. Svi oni koji su već podnijeli prijavu ista će biti uzeta u razmatranje.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.

Prestankom razloga za njenim donošenjem ova Odluka će biti stavljena van snage.

Odluka stupa na snagu danom donošenja a objavit će se u Službenom glasniku općine Grude.