GRAD PRIZNAO DA SE DIREKTOR PRIVILEGIRAO Ono kad 'trovači' pišu istinu

MO parking strašilo
Ilustracija hercegovina.info

Pisanja portala hercegovina.info stotine su se puta do sada, lakšim ili težim putem pokazala istinitima.

Posebno smo bili na udaru gradske administracije nakon što smo objavili da su direktor Mostar Parkinga i prvi suradnici mimo propisa osigurali sebi povlašten parking, dok su cijeli grad upregli da plaća parking.

Umjesto da smijeni direktora, prvi čovjek Grada Mostara Mario Kordić prozivao nas je da trujemo javnost, da bi kasnije i Grad i direktor priznali povlaštene karte, te jedni drugima sve oprostili. 

Te povlaštene karte portal hercegovina.info je cijelo vrijeme imao kod sebe, te čekao da se laži razotkriju.

Zašto je direktor Mostar parkinga, te krug njegovih suradnika privilegiran i izuzet od plaćanja parkinga Grad Mostar smo pitali 17. siječnja 2023. 

Tri mjeseca iza toga, putem institucije ombudsmana u Mostaru iz Grada potvrđuju da je direktor parkinga imao povlaštene karte. 

MO parking strašilo

"Gradonačelnik Grada Mostara nije privilegirao direktora Mostar parkinga i krug njegovih suradnika i izuzeo ih od plaćanja parkinga, već je to učinio direktor Mostar parkinga što je i priznao na sjednici Gradskog vijeća Mostara", navodi se u odgovoru Grada po zahtjevu za pristup informacijama. 

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Mario Kordić nije poduzeo ništa nakon što smo objavili da je direktor sebi i prvim suradnicima osigurao povlaštene karte. Štoviše, javno nas je prozivao na sjednici Gradskog vijeća Mostara, navodeći da ga jako žalostimo

"Ono što mene žalosti, što se nitko meritumom ne bavi. Paušalno se iznose neki dokumenti, navodno se desilo ono, navodno se desilo ono. To jako zabrinjava ove ljude. Kroz medijske zapise, čak i s ove govornice stvaramo animozitet prema ovom gradu umjesto da budemo proaktivni, pozitivni i objašnjavamo da je to dobro. Jako se trude da otruju ovu javnost", pričao je Kordić na sjednici Vijeća od 17. siječnja referirajući se na portal Hercegovina.info i pisanje o povlaštenim kartama direktora Barbarića, kojem je žestoko stao u obranu. 

Šest dana iza toga direktor Barbarić je u radijskom gostovanju pričao da je plaćao parking, te nastavio s lažima. 

Da se vratimo. Vi nemate besplatnu kartu, kao ni Vaši pojedini djelatnici (pitala ga je radijska voditeljica)?

"Ne. Gledajte, to se pitanje provlači s ciljem da se građane uznemirava", kazao je Barbarić

Mjesec dana iza toga Barbarić je priznao da je imao povlaštenu kartu, gradonačelnik ga je nježno potapšao po plećima i sve mu oprostio

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.