NEMA NOVIH BASNI, NO JASNO JE 'Tigrovi' se u Mostaru vole i drže, a koliko su dobri za Grad nije bitno

Magarac Mostar Kordić basna
Hercegovina.info

Nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Mostara kristalno su jasne dvije stvari. Prva je da gradonačelnik Mostara Mario Kordić ima posebnu vezu s direktorom parkinga u Mostaru Ivanom Barbarićem. Nikakve mu greške ne vidi, laži mu oprašta, a čak će u jednom trenutku reći da je Mostar Parking jedino poduzeće koje bilježi prihod.

Hoće reći da su Barbarićeve menadžerske sposobnosti dovele do prihoda, premda je jasno da je stablo bilo na mjestu direktora da bi prihoda bilo, jer su ušli u novčanike svakog Mostarca koji ima vozilo. U jednom trenutku će Kordić čak reći „spaljivali su nas“, što će reći da je i on osjetio garež kada su maškare spalile najomrženiju pojavu u Mostaru – Pinokija Barbara, koji parking plaćao nije, a građanima ga je čak i duplo naplaćivao, i u kojoj mjeri se gradonačelnik saživio s direktorom. Nakon što se proglasio tigrom, i neistomišljenike nazvao magarcima, reče i da neće više pričati basne. Teško su mu pale. Kako su pale onima koje nazva magarcima valjda nije sporno

Drugo je, da se informacije portala hercegovina.info po stoti puta pokazuju točnima i vjerodostojnima. Prvi smo objavili da je drektor Mostar Parkinga Ivan Barbarić izdao niz povlaštenih karata po članku 10. (namijenjenu policiji i vatrogascima), te ni on ni prvi suradnici nisu plaćali parking u Mostaru. Barbarić je sebe prebacio iz Zone 2 u Zonu 1, a sam sebi izdao povlaštenu kartu po članku deset koja je namijenjena hitnoj medicinskoj pomoći, policiji i vatrogascima. I ne samo to, za njegovo vozilo izdana je povlaštena karta za sva posebna zatvorena parkirališta koja ne spadaju u gradske zone Ćiro, Federalna, Đački, Katedrala i Stadion. Isto je urađeno i za Peru Grubišića, voditelja odjela JP Mostar Parking, četvero blagajnika, ali i neka poduzeća i pravne osobe. 

Nakon što smo to objavili, Barbarić je tvrdio da je plaćao parking, javno čak na radiju lagao, a gradonačelnik prozivao naš medij pred cijelim Vijećem i cijelim gradom kroz basnu, branio Pinokija pokraj sebe, a krenuo u rat s cijelim svijetom. Nas je pak nazvao trovačima, kojima je pomogao, ali ne pišemo lijepo o gradu.

Prisjetimo se:

„Ono što mene muči je sklonost nekih medija u Gradu Mostaru, kojima je i grad Mostar, kad su u raspodjeli javna sredstva jako pomagao, da su se stavila u službu kojekakvih politika, politikanstva i sitnog strančarenja, to me jako ražalostilo. Naime, krenula je jedna viktimizacija, jedno osuđivanje ljudi. Nemam ništa protiv toga, svi mi kad smo dolazili raditi počeli su biti svjesni da ćemo biti pod lupom javnosti. Ono što mene žalosti, što se nitko meritumom ne bavi. Paušalno se iznose neki dokumenti, navodno se desilo ono, navodno se desilo ono. To jako zabrinjava ove ljude. Kroz medijske zapise, čak i s ove govornice stvaramo animozitet prema ovom gradu umjesto da budemo proaktivni, pozitivni i objašnjavamo da je to dobro. Jako se trude da otruju ovu javnost, zaustave neke pozitivne procese u Gradu i to me jako, jako žalosti. Što se tiče samog Mostar parkiga, nakon natpisa, ja sam razgovarao s direktorom, zatražio cjelovito izvješće, dio sam dobio, a dio ću dobiti narednih dana, tako da ću se obratiti javnosti sa službenim dopisom da razjasnimo tu situaciju“, kazao je gradonačelnik Mostara o natpisima o Mostar parkingu. Ne samo da nije osudio napad na redakciju portala Hercegovina.info koja se dogodila tih dana, te pokazao skučenost, nego je i nagrnuo na naš rad, dovodeći nas, u maniru stranačkih kolega o čijem smo kriminalu pisali u kojekakve kontekste.

Međutim, vrijeme je na strani istine, i ona se kao takva okaljati ne može. Tako Pinokio pokajnik Barbarić jučer nježno, u dogovoru s gradonačelnikom, prizna da su povlaštene karte njegove, a gradonačelnik ga pomazi po glavi, uz riječi 'neboj se'. Skoro da pustimo suzu. Ta korizma je, vrijeme opraštanja. Treba sačuvati direktore koje si doveo, sačuvati ego, jer ego je daleko iznad odabira sposobnih i nesposobnih, što bi gradonačelnik morao raditi.

O sposobnosti mostarskih direktora, među kojima i ovi što ih gradonačelnik posebno voli, nije vrijedno ni pisati. Dovoljna je jedna obavijest pod brisačom, da imate kaznu, a platili ste parking kartu, dovoljno je da probate rezervirati koji let.

Mi, koje gradonačelnik nazva trovačima, već četiri godine guramo mnoge afere. Od urbicida gdje se čeka optužnica, do Petog kata o kojem bruji država, do još najmanje deset predmeta u Tužiteljstvima koji su formirani nakon naših članaka. Mi smo na sebe ponosni, i na naš doprinos društvu u kojem živimo. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.