FUP Unaprijeđeno 40 policajaca

FUP Unaprijeđeno 40 policajaca
Hercegovina.info

U Sarajevu je danas (20.1.) održana svečana ceremonija povodom unaprjeđenja policijskih službenika u viši čin na osnovu Internog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta u Federalnoj upravi policije, broj: 09-19/1-30-2-588 od 30.10.2020. godine. 

Zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman je u svom kratkom obraćanju čestitao unaprijeđenim, zaželio im mnogo uspjeha i napretka u budućoj policijskoj karijeri, ističući da je prilikom odabira za unaprjeđenje presudilo isključivo profesionalno zalaganje policijskih službenika, rezultati u radu, višegodišnji rad u prethodnom činu, međuljudski odnosi, te drugi kriteriji na osnovu kojih su isti zasluženo promaknuti na više pozicije. 

"U našim redovima postoji još mnogo policijskih službenika koji zavređuju profesionalni napredak u karijeri, ali zbog nedostatka pozicija isti nisu mogli biti obuhvaćeni ovim internim oglasom. U svakom slučaju moja namjera i budući plan je da se tim službenicima pruži mogućnost za napredovanje u što skorije vrijeme", istaknuo je Korman.

Nakon obraćanja zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman izvršio je dodjelu Rješenja o unapređenju u viši čin za 40 policijskih službenika, a čime će biti znatno ova Upravu policije kadrovski ojačana, te će biti stvoreni uvjeti za nova unapređenja i prijem novih kadrova, a sve u cilju institucionalnog razvoja, odnosno adekvatnije i kvalitenije borbe protiv najozbiljnijih vidova kriminala. 

Prilikom održavanja svečane ceremonije ispoštovane su mjere i preporuke nadležnih Kriznih stožera u Federaciji Bosne i Hercegovine u cilju sprječavanja širenja zaraze uzrokovane korona virusom, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.