Federalna ministrica financija demantirala pisanja da nije bila dorasla zadatku

Federalna ministrica financija demantirala pisanja da nije bila dorasla zadatku

Federalna ministrica financija Jelka Milićević, nakon imenovanja novog Federalnog stožera civilne zaštite i obrazloženja da prethodni saziv „nije odgovorio na zadatke kao što je nabava medicinske opreme“ uputila je demanti u kojem kaže da to nije točno.

Zamjenica premijera FBiH, zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite i federalna ministrica financija Jelka Milićević najoštrije je osudila pokušaje dezinformiranja javnosti i tvrdnje da je ona osoba zbog koje kasne određene odluke, a na štetu zdravlja građana.


"Niti jednog trenutka, ni na koji način, nisam, niti ću blokirati nabavu testova za detekciju koronavirusa ili bilo koje druge zdravstvene opreme. Zahtijevam i zahtijevat ću jedino da se u ovoj kriznoj situaciji mora slušati liječnička struka i Zavod za javno zdravstvo, koji daju konačnu riječ koliko i koje vrste testova i medicinske opreme se nabavlja", naglasila je Miličević.

Kao jedan od dokaza da blokada nije postojala javnosti se daje na uvid Odluka o nabavi materijala i opreme od 20. ožujka 2020. iz koje je vidljivo da je za nabavu 30.000 komada testova za detekciju Cov 2019 odobreno 1.386.600 maraka, a koji se u FBiH očekuju već tijekom sutrašnjeg dana.


"O razlozima smjene prethodnog saziva kriznog stožera sada neću polemizirati, za to će doći vrijeme, no javnost mora znati da je Vlada FBiH usvojila sve njegove izvještaje o radu i provedbi mjera na svim razinama", istaknula je Milićević, naglasivši da su sredstva u Proračunu Federacije BiH za borbu protiv korona virusa osigurana i neupitna.


Na kraju, pozvala je sve predstavnike vlasti, mjerodavnih institucija i liječničke struke u Federaciji BiH da u ovoj teškoj situaciji rade zajedno na dobrobit svih građana i poštuju sve preporuke nadležnih tijela jer je to jedini način da sačuvamo zdravlje svih nas.