EVO ZIMA ĆE Lepa Brena će graditi skijalište u BiH

EVO ZIMA ĆE Lepa Brena će graditi skijalište u BiH
Alo

Jedna od najpopularnijih pjevačica sa prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena, kako ekskluzivno saznaje Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja trebala doći na finalni dogovor sa nadležnima u Općini Istočni Stari Grad budući da je taj infrastrukturni projekat planiran na širem području Brusa.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Kako Klix.ba saznaje skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze sa dužinom od 700 metara sa jednim ski liftom, a infrastrukturni projekat je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ukoliko dođe do realizacije te da bi to bilo veoma značajno za razvoj turizma na ovom području.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski staze na Trebeviću govorilo prije tri godine kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staža je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo.