DVOSTRUKI UBOJICA S DERNEKA Suđenje Jozi Jasaku zakazano za dvadeset dana

Gorica ubojstvo Jozo Jasak

Suđenje dvostrukom ubojici Jozi Jasaku, koji je na 'Stipandan' u Gorici ubio dvije, a ranio dvije osobe počinje za 20 dana. Potvrdili su to našem portalu članovi obitelji ubijenih, ali i županijsko Tužiteljstvo. 

"Predraspravno vijeće održano je u ponedjeljak 19.12.2022.godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu, na kojem ročištu su određeni termini za održavanje glavne rasprave za dane 9.,10. i 11.01.2023. godine u predmetu koji se vodi protiv optuženog Joze Jasaka", potvrdila je za Hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva ŽZH Petrunjela Matijević.

Sud je predvidio da se postupak protiv Jasaka okonča u tri pretresa koja su zakazana da dane 9., 10. i 11. siječnja.

Jasak je, kako saznajemo izjavio i od koga je u Gorici/Sovićima kupio vatreno oružje, dodavši da ga je platio 850 maraka.

“Uskoro ćemo na ovoj stranici objaviti ime osobe koja je ubojici Jozi Jasaku prodala vatreno oružje! Radi se o automatskom jurišnom oružju - AK-47 – kalašnjikov”, najavili sun a facebooku članovi obitelji ubijenih. 

Jozo Jasak u krvavi pohod krenuo je u sitnim noćnim satima s 3. na 4. kolovoza ove godine. Hodao je glavnom cestom od svoje kuće do kafića Zmaj noseći u rukama kalašnjikov, a ispred kafića je počeo pucati. Ubio je Velimira Bušića i Matu Grizelja, a teže i lakše ranio još dvije osobe, od kojih je jedna ostala bez noge. Njegov brat Draženko te je noći hospitaliziran, a temeljem naših pisanja smješten u odgovarajuću ustanovu.

Daljnje štete neće biti, no ona već nastala je i nepopravljiva.