GRUDE Policija pretresa kuću muškarca koji je Jozi Jasaku prodao kalašnjikov

Grude,jozo jasak,ubojstvo,Gorica

Na Facebook stranici 'Ostavke rukovodstva PU Grude' objavljeni su podaci da pripadnici Policijske uprave Grude pretresaju kuću i popratne objekte Ante Grizelja Antiše za kojeg je ubojica Jozo Jasak na sudu tvrdio da mu je prodao pušku s kojom je napravio masakr prije 5 mjesecu u Gorici.

"U ovom trenutku pripadnici krim policije PU Grude rade žurni pretres kuće, popratnih objekata i vozila Ante Grizelja Antiše. Sramotno da se ŽURNI pretres radi više od 5 mjeseci nakon zločina u Gorici 4. 8. 2022. Ubojica Jozo Jasak na saslušanju nakon što je izvršio zločin u Gorici 4. 8. 2022, izjavio da mu je osoba Ante Grizelj Antiša prodala oružje s kojim je počinio ubojstva za 850 KM.

Tužiteljstvo i PU Grude prikrivali su ubojičinog pomagača iz nekog razloga, budući da je ubojica Jozo Jasak odmah nakon lišenja slobode dao ovu informaciju. Raditi pretres kuće nakon više od 5 mjeseci je katastrofalno i smišljeno! Netko će morati odgovarati za ovu sramotu!", objavljeno je na navedenoj stranici prije sat vremena.

Iz Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke negiraju da je bilo propusta u ovom slučaju.

"Vezano za vaše upite oko kupoprodaje puške u predmetu istrage protiv Joze Jasaka smatramo da nije bilo propusta od strane postupajuće tužiteljice. Također naglašavamo da je postupajuća tužiteljica svakodnevno provodila veliki broj istražnih radnji i prikupljanja dokaza kao i saslušanje velikog broja svjedoka, te je jasno da sve istražne radnje; prikupiti sve potrebne dokaze, kao i saslušati sve svjedoke nije bilo moguće provesti odmah isti dan,  pa tako ni uzeti iskaz osobe za koju postavljate upit, čiji iskaz su svi prisutni na glavnoj raspravi jasno čuli, pa kako je istraga okončana podizanjem optužnice protiv optuženog Joze Jasaka dana 27.10.2022. godine, dakle za nepuna tri mjeseca, nakon čega je uspješno pred sudom dokazano počinjenje svih kaznenih djela za koje je isti optužen, slijedom čega je Sud optuženog Jozu Jasaka oglasio krivim i osudio na kaznu dugotrajnog zatvora, o čemu je javnost odmah obaviještena", kazala je za hercegovina.info Petrunjela Matijević, glasnogovornica Tužiteljstva ŽZH.

I na kraju. Podsjetimo, prilikom obrazloženje presude Jozi Jasaku, koji je dobio 31 godinu zatvora sudsko vijeće je konstatiralo da su brojni propusti Centra za socijalni rad, policije i Tužiteljstva u ovom predmetu. Obitelji stradalih osobito su kivne na činjenicu da je izjava od osobe koja je prodala ubojici pušku uzeta nakon mjesec i pol dana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.