Dvije djelatnice pedijatrije u Brankovcu pozitivne, kao i pet korisnika Staračkog doma na Tekiji

Koronavirus
Ilustracija

Broj pozitivnih na koronavirus u HNŽ-u svakodnevno raste, a novi slučajevi bilježe se i na pedijatriji u Brankovcu, te staračkom domu na Tekiji.

"Dvije zaposlenice kod kojih je proteklog tjedna potvrđen koronavirus trenutno nisu u službi već su u izolaciji. One se osjećaju relativno dobro. Mi smo za njih našli odgovarajuće zamjene. Nitko od ostalih djelatnika nije zaražen. Napravili smo testiranja, dezinfekciju prostora i epidemiološku obradu. Situacija je pod kontrolom i služba funkcionira kao i svaki dan. Cijepni centar i savjetovalište također normalno funkcioniraju. Prema dosadašnjim informacijama situacija će izaći na dobro.", kazao je ravnatelj Doma zdravlja Stari Grad kada je u pitanju pedijatrija

Što se tiče Doma za stare i nemoćne osobe u mostarskom naselju Tekija tu je pozitivnih više.

"Imamo pet korisnika koji su pozitivni. Oni su u dobrom kliničkom stanju. Svi su izolirani u jednokrevetnim sobama, osoblje koje brine o njima je dobilo posebne instrukcije i naloge o maksimalnoj zaštiti. Jedna djelatnica je pozitivna i ona je izolaciji i ona se osjeća dobro. Svakodnevno pratimo događanja jer je to vrlo osjetljivo područje", istaknuo je Kapetanović.