DODIK "Osim otmice, trebali su pokupiti moje donje rublje, cipele, umjetničke slike..."

Milorad Dodik Vladikin dvor
Hercegovina.info

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su "kombinirane britansko-američke jedinice imale i popis stvari koje je prilikom otmice trebalo pokupiti iz njegove kuće".

“Zaprepastio sam se kada sam dobio popis što treba pokupiti u mojoj kući, od donjeg rublja do umjetničkih slika, cipela, odijela… Nije to ništa novo, sjećamo se kako su upali Janukoviču, optužujući ga da ima šalice od zlata. Ispostavilo se da to nije točno, ali koga još zanima takozvana post istina kada čovjeka više nema“, rekao je Dodik u intervjuu za beogradsku “Politiku”, prenosi N1.

On je rekao da su ga kombinirane britansko-američke jedinice trebale “locirati, pokupiti i dovesti na neko nepoznato mjesto”.

“Vjerojatno da me slome ili pridobiju neko moje priznanje, usput me stalno optužujući za neku korupciju, koju nikad nisu dokazali, jer za to nema elemenata. Kada smo to saznali i javno rekli što smjeraju, oni demantiraju, nazivajući to budalaštinama“, rekao je Dodik.

On je ukazao da je to vokabular “iz kojeg mi čitamo nervozu i potvrdu da su uhvaćeni na djelu”, jer, kako je istaknuo, to nije njihova uobičajena retorika.

“Budući da su razotkriveni, pokušavaju da se pregrupiraju, ali narod se sjeća da su ljude odavde otimali i vodili na nepoznata mjesta, izgleda da se vraćaju toj praksi. Ne plašim se“, poručio je Dodik.

On je ocijenio kako se pri svemu tome, nekima malo razbuktala mašta, pa izmišljaju kako mora prihvatiti da će biti uhićen, ili će biti bjegunac, pa će ga “juriti po svijetu”.

“Sve to su sumanute ideje sećijaša po Sarajevu. I Fahrudin Radončić je dobio inspiraciju za takve priče, a riječ je o čovjeku kojeg su nam pokazivali kao osobu blisku ozbiljnom kriminalu. Onda je `legao` i sada je `pošten`, dobar đak”, poručio je Dodik.