DOBRE ŽELJE I ČESTITKE Svečano je bilo u Travniku

KŠC Petar Barbarić maturanti 2023 Travnik
KŠC Petar Barbarić

U crkvi sv. Alojzija Gonzage sveto misno slavlje za sve maturante, njihove roditelje, profesore i goste predvodio je mons. Luka Tunjić. Maturantima je poručio da svijet mogu spasiti dvije vrijednosti, a to su kompetentni mladi ljudi s moralnim načelima i borba i zalaganje za zajedničko i opće dobro.

Ravnatelj Centra 'Petar Barbarić' u Travniku don Željko Marić čestitao je maturantima, zahvalio se roditeljima i djelatnicima na svjedočanstvu vrednota te istaknuo da je život čudesna priča puna epizoda, no da je najljepša i najdinamičnija ona epizoda koja se odigrava u školi. Poručio je maturantima da je mnogo toga zapisano u našoj školi i da za njima ostaju vidljivi tragovi u učionicama, ali i u svima onima koji su radili i sudjelovali u njihovom odgoju i obrazovanju.

KŠC Petar Barbarić maturanti 2023 Travnik

Svečana dodjela svjedodžbi o završenoj gimnaziji započela je u auli Centra himnom škole 'Slugo Božji'. Voditeljica zbora Vlatka Čabro i učenici Gimnazije svečanu dodjelu uveličali su izvedbom skladbe 'Zgrabi svoju sreću' i Marija Kvasina sa skladbom 'Život nije siv'.

U svom obraćanju direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić pozdravila je sve nazočne, čestitala maturantima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju te im poručila da prikupljaju znanje i životno iskustvo, dijele ljubav i dobrotu, a škola će uvijek biti ponosna na njih i radovati se svakom njihovom uspjehu. 

Posebno je istaknula one najuspješnije učenike kojima je uručena diploma s posebnim priznajem za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i uzorno vladanje u svim razredima srednje škole, a to su Sara Kelava, Korina Barišić i Patrik Čeko te učenicu generacije Anamariju Ljubas, koja se također prigodnim govorom obratila nazočnima rekavši da biti učenik Katoličkog školskog centra (KŠC) sa sobom nosi veliku čast, ali i veliku odgovornost.

KŠC Petar Barbarić maturanti 2023 Travnik

"Djela učenika naše gimnazije poticala su i inspirirala druge, a ideje i projekti služili su na dobro škole i zajednice. Iako je službeno obrazovanje u našoj školi završeno, istaknula je da će svi oni zauvijek ostati dio ove škole koja ih je usmjeravala na razne načine i omogućila proširiti pogled na svijet. Zahvalila se svom razredu, razrednici, svim djelatnicima i svojim roditeljima na nesebičnoj podršci, vjeri u postignuća po kojima će škola pamtiti ovu generacija i njima se ponositi.

Na kraju same svečane dodjele svjedodžbi, maturanti su se oprostili od svojih razrednika, profesora i Uprave škole, otpjevali 'Gaudeamus' zajedno sa školskim zborom i bacili kape u zrak kao znak završetka jednog obrazovnog razdoblja", istaknuto je u priopćenju iz KŠC 'Petar Barbarić'.

KŠC Petar Barbarić maturanti 2023 Travnik