DANAS ODLUKA "O Vladi HNŽ ovisi hoćemo li održati štrajk upozorenja u četvrtak"

Unija neovisnih sindikata
Hercegovina.info

Predstavnici sindikata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u utorak su pozvani na pregovore s predstavnicima županijske Vlade, a od ishoda tog sastanka ovisit će i održavanje najavljenog štrajka upozorenja.

"Dobili smo poziv od Vlade HNŽ za pregovore koji će biti održani sutra (opa. danas). Što će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja, a ako ne postignemo dogovor, u četvrtak od 10 do 11 sati stupit ćemo u jednosatni štrajk upozorenja", kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Po njegovim riječima, u pregovore su uključeni sindikati osnovnih i srednjih škola u kojima se nastava izvodi na bosanskom i hrvatskom jeziku u HNŽ, Sindikat policije HNŽ i Sindikat državnih službenika i namještenika i sudske vlasti HNŽ.

Podsjetimo, kako već duže vrijeme troškovi života rastu, plaće zanemarivo ili nimalo i proračunski korisnici HNŽ-a tražili su sastanak s Vladom HNŽ-a na temu povećanja plaća, kako zbog istog ne bi morali izlaziti na ulice. Traže i isplate po presudama, budući da ljudi čekaju od 2011., neki su već i preminuli ne dočekavši isplatu, a kamata je premašila glavnicu. Odgovor nisu dobili.