ŠTRAJK UPOZORENJA 28. LISTOPADA 6.000 proračunskih korisnika u borbi za veće plaće i isplate po presudama

Josip Milić, sindikat
Hercegovina.info

Sindikati proračunskih korisnika HNŽ-a u idući četvrtak, 28. listopada održati će štrajk upozorenja, pa potom, ako Vlada HNŽ i dalje bude šutjela na njihove zahtjeve i pozive za sastankom – izlaze i na ulice.

“Nažalost, iako je prošlo već nekoliko dana još nismo dobili nikakav poziv od Vlade da sjednemo i pokušamo naći neko rješenje. Anketa ide svojim tijekom. Što se tiče srednjih škola, od anketiranih, a mislim da je negdje oko 80-90 posto ankete urađeno imamo samo dva glasa protiv. Svi ostali su 'ZA'. Prema tome članstvo se masovno odazvalo na poziv da se krene u štrajk upozorenja radi ovih naši zahtjeva”, kaže za Hercegovina.info Josip Milić, ispred sindikata srednjeg obrazovanja u HNŽ-u.

Uz njega je sindikat policije, državnih službenika, učitelja, tj. svi sindikati proračunskih korisnika u HNŽ-u, složni u jednom – da je vrijeme za veće plaće i konačno isplate po presudama.

“Štrajk upozorenja bi trebao biti idući četvrtak, 28. listopada od 10-11 sati. To je četvrti sat u prvoj smjeni i isto tako četvrti sat u drugoj smjeni. Budući da imamo dvije smjene to će biti jedan sat u prvoj smjeni, jedan sat u drugoj smjeni. Policija i državni službenici će održati štrajk upozorenja od 10-11 sati. Tako su rekli”, pojašnjava dalje Milić. Upitan što slijedi nakon toga, ako i dalje ne bude poziva a sastanak, dodaje da slijede sindikalne borbe.

“Nakon toga slijedi ono što nam je po zakonu dopušteno, štrajkovi, prosvjedi, pritici i drugi sindikalne aktivnosti od kojih sasvim sigurno nećemo odustati.

Kako već duže vrijeme troškovi života rastu, plaće zanemarivo ili nimalo i proračunski korisnici HNŽ-a tražili su sastanak s Vladom HNŽ-a na temu povećanja plaća, kako zbog istog ne bi morali izlaziti na ulice. Traže i isplate po presudama, budući da ljudi čekaju od 2011., neki su već i preminuli ne dočekavši isplatu, a kamata je premašila glavnicu. Odgovor nisu dobili.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.