Cviki tražio pet godina zatvora, zauzvrat nudi informacije u slučaju Liska park i Leutar

Uhićenje
hercegovina.info

Josip Cvitanović Cviki (47), koji u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar čeka početak suđenja za ubojstvo Marka Radića Make (61), pokušao se, kako saznaje Avaz, nagoditi s Tužiteljstvom Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) za kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Njegov branitelj prema službenoj dužnosti Semir Kajtaz je dostavio prijedlog sporazuma o priznanju krivnje, a na osnovu kojeg je i održano ročište u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Međutim, 'Dnevnom avazu' je potvrđeno kako se od toga se odustalo, jer nisu dogovoreni neophodni uvjeti za zaključivanje.

Iz Tužiteljstva HNŽ nisu željeli otkriti detalje, dok 'Avaz' saznaje kako je Cvitanović u zamjenu za blagu kaznu ponudio da će otkriti informacije koje se odnose na slučaj 'Liska park', ali i u vezi s ubojstvom Joze Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH.

Njegov odvjetnik je kazao da su njemu potpuno nepoznati detalji koji se odnose na ova dva slučaja, jer je njegov branjenik najavio da će tužiteljima otkriti informacije ako pristanu na nagodbu. Kazao je da je slučaju 'Liska park' Cvitanović, zapravo, tražio status zaštićenog svjedoka.