CVIKI NASTAVIO S IZRUGIVANJEM Tvrdi da nije nosio pušku već pršut, za svjedoka tražio ministra Josipa Grubešu

CVIKI NASTAVIO S IZRUGIVANJEM Tvrdi da nije nosio pušku već pršut, za svjedoka tražio ministra Josipa Grubešu
Hercegovina.info

U nastavku suđenja Josipu Cvitanoviću Cvikiju (47) optuženom za ubojstvo Marka Radića Make (61) kao svjedoci odbrane u sudnici Županijskog suda u Mostaru u četvrtak su se pojavile dvije osobe koje se zovu Dragan Kvesić.

To ime je Cvitanović pismeno dostavio Sudu, nakon što je prethodni put kazao da imena svojih svjedoka radi njihove sigurnosti ne može javno iznijeti.

Ne poznaje svjedoke koje je pozvao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, utvrđeno je da njih dvojica, koji su bili vidno zbunjeni, nemaju nikakvu vezu s Cvitanovićem, a pogotovo s događajem. Čak je i Cvitanović na upit predsjedavajućeg Sudskog vijeća, Marina Zadrića kazao da ih ne poznaje niti da ih je ikad vidio, piše Dnevni Avaz.

Potom je, ponovo,Cvitanović zatražio pojedinačno izuzeće svih članova Sudskog vijeća, kazavši, između ostalog, da je unaprijed osuđen, da mu je uskraćena nagodba s Tužiteljstvom HNŽ, da je politički zatvorenik...

Nakon stanke, njegov zahtjev je odbijen kao neosnovan, a potom je izneseno i to da je Cvitanović pismeno predložio da se za svjedoke pozovu ministar pravde BiH, Josip Grubeša i zamjenik ministra pravde BiH, Nezir Pivić. Kada ga je Zadrić upitao na koje okolnosti ih želi saslušati, Cvitanović je kazao nešto potpuno nerazumljivo, a jedino što se jasno razabralo iz njegovih riječi bilo je to da oni nisu očevici događaja.

Na snimku se vidi s puškom

Također, postupajući tužitelj je izveo sve dokaze, među kojima su bili i snimci videonadzora ispred zgrade u kojoj je Radić živio, kao i njenoj okolini, a na jednom se vidi Cvitanović s puškom. On je kazao da sumnja u to kada su nastali ti snimci, jer, kako je naveo „stalno se vrtio tuda“. Kazao je i da nije nosio pušku, već pršut.

Konstatirano je da je zaključen dokazni postupak, čijem je dijelu odbrana prigovorila, uz napomenu da će to obrazložiti u završnim riječima na sljedećem ročištu, 6. siječnja.