Croportal: Ne radi se o "Listi za odstrel", već o "Judinim sinovima"

Iz croportala pojašnjavaju kao je riječ o satiričnom članku pod nazivom 'Judini sinovi: Popis izdajnika hrvatskog naroda u BiH', a kome su dva bošnjačka portala iz Tuzle i Sarajeva promijenili naslov u 'Lista za odstrel' što nije točno i ne odgovara činjenicama.

"Ozbiljno razmatramo mogućnost tužbi za klevetu protiv oba portala, Zlatka Lagumdžije i SDP-a BiH jer je riječ o ozbiljnim optužbama utemeljenim na lažnom naslovu i običnim konstrukcijama bez utemeljenja u tekstu. Ukratko, možemo zaključiti kako je Zlatko Lagumdžija nasjeo na prenapuhanu propagandu prerevnih medija iz Sarajeva te kako se služi krajnje podlim metodama kako bi došao na vlast. Jedini razuman zaključak jeste kako je nazivanje 'izdajnicima' njihovih političkih poltrona teže povrijedilo njihov ego bez kojega ne mogu doći od sramote pred javnost.

Ovih dana, jedan čitatelj je poslao redakciji croportal.ba satiričan članak pod naslovom 'Judini sinovi: Popis izdajnika hrvatskog naroda u BiH'. Zvučao je više smiješno nego ozbiljno. Nema nikakvih prijetnji, nema uvreda, nema ničega osim jedne bolne stvari: riječ izdajnik", navodi se u priopćenju.

Također, iz croportala navode kako se javno osuđuju i ograđuju se od fašizma, komunizma, od ustaša i partizana, te kako osuđuju sve totalitarne režime, suosjećajući sa svim žrtvama.

"Croportal.ba kao i Nevladina organizacija Croatia Libertas su utemeljeni na principima europskih vrijednosti nevladinih organizacija s multietničkim članstvom ali s naglaskom kako smo u službi zaštite ljudskih, vjerskih i političkih prava hrvatskog, ujedno najmalobrojnijeg, naroda na cijelom teritoriju BiH, navodi se u priopćenju.