ČOVIĆ ŽELI POMESTI PETI KAT? Evo koga planira imenovati za ravnatelja ZZO HNŽ

Rade Bošnjak ZZO HNŽ
Hercegovina.info

Rade Bošnjak i njegova najbliža suradnica mogli bi ostati na čelu ZZO-a HNŽ. Osim što se tako oboje ponašaju, iz više izvora nam je potvrđeno da je između četiri kandidata, među kojima najmanje dva korektna, Dragan Čović izabrao upravu Bošnjakovu prijateljicu i v.d. ravnateljicu Anu Vidačak.

To bi pak značilo da stranka želi da se afera Peti kat pomete, a na čelu zavoda ostane Rade Bošnjak, sa svim polugama upravljanja, a na prividno izmaknutom savjetničkom mjestu. V.d. ravnateljicu Anu Vidačak, koja je jedna od četvero prijavljenih za ravnatelja ZZO-a nedavno smo primjetili na parkingu ispred zgrade HDZ-a u Mostaru.

Među djelatnicima Zavoda, koji su se nadali da će prodisati, i da konačno stiže nova uprava vlada šok i nevjerica. 

Bošnjakova ravnateljica bi, tvrde upućeniji, bila imenovana već u petak, da su na sjednicu došli bošnjački ministri, koji za podizanje ruke za Vidačak traže jedno mjesto za b.komponentu. 

HDZ Bosne i Hercegovine nikada se nije oglasio o aferi Peti kat, što je u modernim zemljama nezamislivo. Već u susjednoj hrvatskoj oglasio bi se i resorni ministar i predsjednik stranke i predsjednik države. U Bosni i Hercegovini takve odgovornosti prema narodu nema, niti se bilo tko od nadležnih osjeća pozvanim da reagira. Na informaciju da Čović gura Vidačak, vlada i veliko razočarenje u stranci, u kojoj veliki broj članova želi da se čisti kadar poput Bošnjaka. Međutim, do toga neće doći, a jasno je i zašto. Bošnjak neće pasti, a da sa sobom ne povuče i ljude s vrha. 

Podsjetimo, Bošnjak je koristeći resurse/djelatnike Zavoda gradio paralelni sustav na Petom katu Vitalisa, preko tvrtki Triples i Infoherc. Potom je objavio javni poziv, te već pripremljene tvrtke planirao uvući u biznis, koji bi im jamčio godinama sredstva od održavanja. 

Zanimljivo je da osnivači tvrtki koje su pravile paralelni IZIS imaju apartmane na istoj adresu u Zagrebu gdje i najstariji sin Rade Bošnjake. Oko cijele afere u tijeku je i istraga, no sve to nije dovoljno predsjedniku stranke da počisti Zavod. Očito je namjera sasvim druga - da pomete Peti kat.