Čović ne bi sankcije Dodiku, a kaže da HDZ doprinosi uvođenju reda u državi

Čović ne bi sankcije Dodiku, a kaže da HDZ doprinosi uvođenju reda u državi
Fena

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović izjavio je danas da je rješenje za sve u Bosni i Hercegovini u unutarnjem dogovoru, a ne uvođenju stranih sankcija bilo kome.

Nakon sastanka u Usori sa županijskim premijerima, gradonačelnicima i načelnicima iz HDZ-a BiH, Čović je ustvrdio da poslijeratno iskustvo u BiH govori da niti jedan problem nije riješen sankcijama.

"Protiv sam sankcija bilo kome, a uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine", kazao je Čović. Odbacio je optužbe na račun HDZ-a zbog blokada vezanih uz izbornu reformu. Poručio je da HDZ nastoji doprinijeti uvođenju reda u državi i funkcioniranju svih razina vlasti.

"Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti europskog puta BiH i reformske akitvnosti", dodao je Čović. On je još jednom pozvao na razgovor o konkretnim problemima u BiH dodajući kako je ravnopravnost svih naroda i svih stanovnika BiH temelj funkcionalnosti države. "Poštujmo Ustav, to je danas Aneks 4 Daytonskog sporazuma. Onaj tko se tako ponaša ne krši osnovne elemente BiH", zaključio je Dragan Čović.