ČITLUK Brkić najavio fer utakmicu "Vodit ću pozitivnu kampanju"

marko antonio čitluk
hercegovina.info

Kandidat na listi HDZ 1990 za načelnika općine Čitluk je nestranačka osoba, mr. sc. Marko-Antonio Brkić, magistar društvenih znanosti i diplomirani kateheta iz Bijakovića, djelatnik Sveučilišta Hercegovina.

U prvoj izjavi o svojoj kandidaturi Brkić navodi:

„Prihvatio sam prijedlog za kandidaturu za načelnika općine Čitluk zbog uvjerenja da nam je svima dužnost, kad za to sazrije vrijeme, dati vlastiti doprinos izgradnji što snažnijeg demokratskog društva, s ciljem ostvarivanja brojnih potencijala i angažmana svih resursa koji nam stoje na raspolaganju.

Općina Čitluk zaslužuje nakon trideset godina faze uspostavljanja demokracije prijeći u fazu demokratskog razvitka u kojoj će do kraja biti osnažene i ostvarene brojne prednosti koje Brotnjo ima u odnosu na druge lokalne sredine, u kojoj će Bijakovići i Međugorje kao mjesta posebnoga karaktera biti zaštićeni i na funkcionalan način uključeni u razvoj cijelog Brotnja, pa i cijele Hercegovine, u kojoj će mladi poduzetnici dobiti povjerenje i priliku koju traže u inozemstvu, kako bi mogli biti pokretači gospodarskog i socijalnog razvoja, u kojoj će Brotnjo biti prepoznato kao prostor održivog razvoja, u kojemu ima dovoljno mjesta za sve dobre ljude, u kojemu će biti prepoznata važnost obrazovanja, istraživanja i razvoja, jer se samo tako može postići vrijednost najvažnijeg resursa u razvoju lokalne sredine, a to je čovjek.

Kao nestranački kandidat dolazim iz obrazovnog i akademskog sektora, nisam uvjetovan nikakvim posebnim politikama niti ovisan o bilo kakvim stranačkim mehanizmima, ovim putem zahvaljujem svima koji su mi iskazali povjerenje i omogućili da se slobodno i fer natječemo u političkoj utakmici na lokalnim izborima. Veliko nadahnuće mi je izvrsna skupina mladih koji su se, također kao neovisne i nestranačke osobe, uključili u lokalne izbore i time unijeli novu energiju koja je toliko potrebna. Moja nakana je voditi pozitivnu kampanju, nikako rušiti ono što je već postignuto i izgrađeno trudom mnogih vrijednih pojedinaca, nego dograđivati na opću korist svih građana Brotnja i cijele Hercegovine.“

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.