FOTO  ČIJA JE STRANA KLJAJINA STRANA Voda lije ulicom, počeli i prvi mrazevi, ne pomaže ni što nositelj jedne liste ima zemljište u ulici

Ilići
Čitatelj

Redakciji našeg portal obratili su se mještani Ilića. Kažu da im voda teče ulicom, a došli su i prvi mrazevi, te se pitaju kako do hitne, kuće, škole kad smrzne. Njihovu problematiku prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

Poštovani!

Molim Vas da objavite ovu žalosnu situaciju.

Mi stanovnici dijela Ilića (Bakšim-Kljajina strana), mjesecima muku mučimo s istjecanjem vode.

Naime, našom ulicom ide dio vodovodne cijevi za napajanje visokih gradskih dijelova koja je u nadležnosti gradskog poduzeća JP Vodovod Mostar. Da li zbog neadekvatnih cijevi kojima ide voda visokog pritiska ili zbog nestručnog postavljanja istih (jer su samo zatrpane šutom i oštrim kamenjem te prekrivene betonom) dosada je dolazilo do 10-tak pucanja istih. Kad bi cijev pukla dosada smo morali ‘kumiti i moliti’, zvati milijun puta, odlaziti osobno da se prijavi kvar JP Vodovod da poprave svoje cijevi i otklone kvar i kako to kod nas bila izašli bi na teren nakon dugo vremena i zakrpili po sistemu ‘drži vodu, dok majstori odu’.

Evo sada mi u ulici imamo slobodno možemo reći minimalno 3 izvora vode koja više od 3mjeseca teče ulicom. Opet zovi, moli, traži da se problem otkloni, ali ništa jer mi nismo prioritet po njihovim riječima!

Ako mi ljudi nismo prioritet, kako im nije prioritet da se sanira gubitak vode koji se slobodno može reći iznosi u tisućama m3. Račune slobodno šalju i isti se plaćaju, ali kad je potrebno da se sanira šteta onda ništa. Ovu ulicu koristi 20-tak kućanstava + oni koji je koriste kao zaobilaznicu da se izbjegnu radovi na Balinovcu i sada je stanje da je ulica kompletno mokra non-stop i samo zamislite kako će biti kad se temperature spuste na 0 ili manje kad se sve zaledi. Kako onda prometovati ovom ulicom?? Kako nekome može doći hitna pomoć ako bude potrebe ili vatrogasci???

Molim da upitate ili ako ovo čitaju neki iz Vodovoda šta čekaju??? Izbore da prođu??? Corona da prođe??? Da se vidi kako će određeni nositelji gradskih listi proći (Jedan od njih ima zemljište u toj istoj strani i pravi kuću za odmor) da vidi hoće li dobiti od susjeda velik broj glasova???

Sramota je da se ovo događa u gradu Mostaru, a sve zbog nemarnosti odgovornih!