Čestitka povodom 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

hb

Tog dana legitimni predstavnici hrvatskog naroda u Grudama su utemeljili Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu kao političku instituciju koja će štititi sveukupne nacionalne interese hrvatskog naroda u BiH.

Danas 24 godine nakon utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne možemo činjenično dokumentirati i ustvrditi kako je utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne imalo suštinski i strateški utjecaj na sva buduća događanja na prostorima Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i sveukupnih odnosa nakon raspada Titove Jugoslavije.
Bez Hrvatske zajednice Herceg-Bosne danas ne bi bilo ni međunarodno priznate Bosne i Hercegovine, niti bi se Bosna i Hercegovina mogla obraniti od Velikosrpske agresije.

Zahvaljujući povijesnoj zrelosti tadašnjeg vodstva hrvatskog naroda na čelu sa Matom Bobanom prvim predsjednikom Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i hrvatskim dragovoljcima Domovinskog rata, hrvatski narod je obranio svoje državotvorno pravo na Bosnu i Hercegovinu i dao nemjerljiv doprinos u obrani suverenosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

Povodom 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, želimo uputiti čestitku utemeljiteljima Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji i sveukupnom hrvatskom narodu.

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA
DOMOVINSKOG RATA HR-HB MOSTAR