CENTRALNA BANKA Iz mjeseca u mjesec sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Centralna banka BiH
Dnevni avaz

U BiH je do početka ožujka blokirano 101.899 računa poslovnih subjekata, što je za 131 više u odnosu na početak veljače, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, 55.666 poduzeća je imalo blokiran bar jedan račun, što je za 65 poduzeća više u odnosu na podatak od 1. veljače.

I u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke koji sadrži 4.099 stranica, devet više od prethodnog mjeseca, navedene su pravne osobe iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, općine, gospodarska poduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem siječnja, bilo je blokirano 101.768 računa poslovnih subjekata, dok je 55.601 poduzeće imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 poduzeća imala bar jedan blokiran bankarski račun.