ČEKA SE DRŽAVA - ŽZH projekt cijepljenja stavila u mirovanje, prijavljenih za cijepljenje više od tisuću

ČEKA SE DRŽAVA - ŽZH projekt cijepljenja stavila u mirovanje, prijavljenih za cijepljenje više od tisuću
Ilustracija

Županija Zapadnohercegovačka, koja je odlučila samostalno nabaviti cjepivo 'Sputnik V' za građane te županije i svoje osiguranike, cijeli projekt je stavila na 'stand by' te odlučila ostaviti prostor državi i Ministarstvu civilnih poslova naredna dva tjedna, u roku koja bi oni mogli nabaviti preko 300 tisuća doza besplatnog cjepiva AstraZenece.

"Ministarstvo civilnih poslova BiH na sebe je preuzelo nabavku preko 300.000 tisuća doza besplatnih cjepiva AstraZenece. Mi smo iz tog razloga našu nabavku stavili na mirovanje, kako ne bi doveli nekoga od privatnika u problem s rokovima. Odlučili smo stoga pričekati državu. Prema informacijama, cjepivo bi trebalo doći sredinom ovog mjeseca, a vidjet ćemo hoće li se to dogoditi. Mi od svog projekta 'Sputnik V' ne odustajemo. No, pričekajmo da vidimo što će napraviti država i Ministarstvo civilnih poslova', rekla je jutros za hercegovina.info ravnateljica zavoda Županije Zapadnohercegovačke dr. Andrea Jurić koja je navela da se za cijepljenje u ovoj županiji prijavilo više od tisuću stanovnika.

Jurić je apelirala i na sve građane da se prijavljuju u što većem broju za cijepljenje, jer kako je kazala, što bude veći broj prijavljenih za isto, to će i cijena cjepiva biti jeftinija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.