ČAVARA "Sljedeći nakon preminulog načelnik"

Marinko Čavara, Elvira Dilberović, ostavka, Marinko Čavara, formiranje vlasti, Marinko Čavara, Travnik, goran pejaković, Mirsad Peco, lokalni izbori 2020, Marinko Čavara, ubojstvo, Marinko Čavara, pomilovanja, crna lista, snakcije, Ministarstvo financija SAD, Marinko Čavara, Alen Šeranić, Marinko Čavara, Christian Schmidt, OHR, Federacija BIH, Marinko Čavara, Christian Schmidt, Ustavni sud BiH
Arhiva

Dr. Mirsad Peco osvojio je najviše glasova u izboru za načelnika Travnika, ali je doktor Peco na dan izbora preminuo, što je do sada nezabilježena situacija u BIH, ali i šire.

Odmah iza Pece po broju glasova je hrvatski kandidat Goran Pejaković, koji je osvojio preko 6500 glasova, više nego Kanafija i Kaniža zajedno.

SDA smatra da izbore treba ponoviti, a predsjednik FBIH Marinko Čavara za centralna.ba istaknuo je kako ni jednog uporišta u zakonu nema da se ponove izbori u Travniku.

Sljedeći kandidat po broju glasova je novoizabrani načelnik. Ni jednog uporišta u zakonu nema da se izbori u Travniku ponove, to je samo želja SDA. Ne mora biti iz SDA načelnik općine, to nigdje u zakonu ne piše i to samo je želja članova SDA. Isto tako da umre izabrani vijećnik, popunjava ga sljedeći po broju glasova” zaključio je Čavara za portal Centralna.ba.