BOŽIĆNA ŽELJA Želio bih da razdoblje maski što prije nestane

BOŽIĆNA ŽELJA Želio bih da razdoblje maski što prije nestane
KTA

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić upriličili su, 23. prosinca 2020. tiskovnu konferenciju u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Kardinal Puljić tom prigodom pročitao je svoju Božićnu poruku nakon čega je, na novinarsku zamolbu, nadbiskup Vukšić dao svoj osvrt na posebne okolnosti proslave Božića ove godine „pod maskama“.

Medijskim djelatnicima tom prigodom predstavio se moderator tiskovne konferencije vlč. Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, koji ih je pozdravio i izrazio nadu u buduću suradnju.

Zahvalivši medijskim djelatnicima na prigodi da uputi riječi u javnost, nadbiskup Vukšić progovorio je u svjetlu obilježavanja, ne samo Božića, već i Nove godine kao i drugih blagdana u sljedećoj godini vjerojatno u posebnim okolnostima.

„Prije svega, želio bih da 'razdoblje maski' čim prije prestane. Govorim slikovito i mislim da se svi razumijemo: da se možemo svi gledati uvijek i otvoreno licem u lice, izravno oči u oči; da možemo izgrađivati svaki oblik zdravlja – i fizičko i društveno i psihološko – jer ovaj problem, koji se pojavio u obliku pandemije, nije ugrozio samo fizičko zdravlje nego, mnogo puta, i zdravlje ljudskih duša, psihe i gospodarsko zdravlje cijelih društava i molimo dragoga Boga da to čim prije prestane. Upravo to je bio jedan od razloga zašto sam svoju ovogodišnju božićnu poruku i naslovio 'Evo Boga našega! On dolazi da nas spasi'. Preporučamo u Njegovu svemoć da potakne pamet i znanje stručnih ljudi na području znanosti, prije svega medicine, kako bi se našao učinkovit lijek protiv ove bolesti. Svim katolicima želim sretan i blagoslovljen Božić. Svima vama koji niste katolici želim sretnu i blagoslovljeno cijelu 2021. Živi i zdravi bili!“, kazao je nadbiskup Vukšić.