BOŽIĆ DOLAZI Veliki redovi za ispovijed u Međugorju, ispred crkve se postavljaju jaslice

BOŽIĆ DOLAZI Veliki redovi za ispovijed u Međugorju, ispred crkve se postavljaju jaslice
Ilustracija

Božić je pred vratima i traju posljednje pripreme, kako one materijalne tako i duhovne. S obzirom da vjernici žele ovaj veliki i radosni dan dočekati u miru s Bogom i ljudima odlaze na božićnu ispovijed. U Međugorju, kojeg mnogi zovu "ispovjedaonica svijeta" posljednjih dana redovi za sakrament ispovijedi su veliki.

Tako je i večeras mnoštvo vjernika strpljivo čekalo svoj red. Mogućnost za svetu ispovijed do Božića je svakoga dana prije svete mise zornice u 5:30 sati, zatim od 10 do 12 sati, te od 16 sati, dok će na Badnju večer ispovijed biti od 16 do 18 sati.

U Međugorju smo danas zatekli i momke iz zajednice Cenacolo kako ispred župne crkve svetog Jakova postavljaju jaslice. Kazali su nam kako bi sve trebalo biti gotovo do 23. prosinca. Isto tako otkrili su nam kako ove godine neće biti uprizorenja Živih jaslica. Kažu kako će velike jaslice izraditi kako bi ugođaj i prizor u dane Božića ispred crkve bio što ljepši.

Kada je riječ o programu, u Međugorju će na Badnji biti misa zornica u 6 sati ujutro. Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. U 22:30 sata počinje molitveno bdjenje, a zatim slijedi sveta misa Polnoćka u 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Božić, svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati.