BORBA ČITLUČKIH I ČAPLJINSKIH VATROGASACA Požar gasili cijelu noć i situacija je jutros pod kontrolom, spašen Motel 'Karaotok'

požar,vatrogasci čitluk,vatrogasci čapljina
Studio Novela/Jabuka.tv

Vatrogasci iz Čitluka iz Čapljine cijelu noć vodili su borbu s vatrom koja je buknula jučer oko 15 sati na potezu između mjesta Krućevići i Šurmanci na granici ove dvije općine. Požar je planuo u brdu gdje se nalaze stare kuće na dosta nepristupačnom terenu. Čitlučki vatrogasci na terenu su bili do 04:00 sata.

"Situacija je pod kontrolom. Sada radimo na gašenju rubnih dijelova. Počeo je ponovno puhati vjetar, temperatura se diže i vatra se javlja na više mjesta. Konkretno sada je počelo gorjeti prema selu Krehin Gradac i prema Krućevićima. Trenutno je na terenu deset pripadnika Vatrogasne postrojbe Čitluk kao i deset vatrogasaca kolega iz Čapljine. Sinoć su bili svi ljudi na terenu kao i mještani koji su pomagali. Nadamo se da se požar neće razbuktat", kaže za Hercegovina.info zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čitluk Silvio Ostojić.

požar,vatrogasci čitluk,vatrogasci čapljina

FOTO: Studio Novela

Kada je u pitanju materijalna šteta Ostojić nam kaže:

"Izgorjele su neke stare kuće i štale u Krućevićima. S druge strane vatra je najviše prijetila Krehin Gradcu gdje je došla do lovačke kuće", rekao nam je Ostojić.

I svi čapljinski vatrogasci sinoć su bili na terenu.

"Sinoć smo oko 11 sati uspjeli staviti požar pod kontrolu. Sada nam se aktivirao jedan dio između Šurmanaca i Krućevića, ali nema nikakve opasnosti jer dio ide uz stijene. No rješavamo i to", kaže nam Mate Jurković zapovjednik Vatrogasne postrojbe Čapljina.

Čapljinski vatrogasci spasili su motel 'Karaotok'.

požar,vatrogasci čitluk,vatrogasci čapljina

"Prije požara u Šurmancima spašavali smo motel Karaotok koji je većinom drveni. Na kraju smo to uspješno riješili. Na terenu je sinoć bila cijela vatrogasna postrojba s 44 pripadnika i sedam vozila", kazao je Jurković za Hercegovina.info.

U jučerašnjem požaru stradali su neki maslenici i voćnjaci, a opožareno je više hektara zemlje.