BLIŽI SE KRAJ BOŠNJAKOVE ERE Četvero u utrci za ravnatelja, 'savjetnikova' ravnateljica poslala čudan dopis zaposlenicima

Rade Bošnjak IZIS natječaj
Hercegovina.info

Dojučerašnji ravnatelj ZZO-a HNŽ Rade Bošnjak i njegova ravnateljica Ana Vidačak su na zalasku. Danas naime istječe rok prijava na mjesto ravnatelja. Tu će se, kako saznaje Herecegovina.info prijaviti najmanje četiri kandidata, među kojima tri zaposlenice Zavoda, u što je uključena i v.d ravnateljica, te jedan vanjski kandidat iz sektora zdravstva. 

V.d ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ Ana Vidačak, desna ruka savjetnika Rade Bošnjaka, poslala je dopis djelatnicima Zavoda. Ona i Bošnjak se, sudeći prema sadržaju dopisa, osjećaju pritisnutima. 

„Drage kolegice i kolege, obraćam vam se povodom natpisa i izjava u pojedinim medijima, razgovorima i svojevrsnim pritiscima koji dolaze izvana na vas pojedine radnike Zavoda, što predstavlja pritisak na Zavod vođen privatnim i vanjskim interesima u odnosu na ovaj Zavod, na na podlozi neistina i insinuacija što u konačnici ima za posljedicu narušavanje ugleda Zavoda kod naših osiguranika, u zdravstvenom sustavu i široj društvenoj zajednici. Pozivam vas, ne obazirite se na ovakve aktivnosti pojedinaca, nemojte podlijegati zastrašivanjima i prijetnjama, već obavljajte svoje radne aktivnosti u miru i ne dopustite da vas bilo tko uvuče u svoje konstrukcije kako ne biste poslužili vanjskim interesima koji su usmjereni protiv interesa i strateških ciljeva Zavoda. Ovo obraćanje vama ima za osnovu poruku – stojim u zaštiti interesa Zavoda, osiguranika i zaštite svakoga od vas pojedinačno“, navodi se u dopisu v.d ravnateljice Vidačak, koja je, po svemu sudeći nelegitimna i nelegalna v.d ravnateljica.

Rade Bošnjak IZIS natječaj

Ovaj dopis zapravo ne treba mnogo ni komentirati, budući da se Bošnjak ovdje koristi taktikama koje je koristi bivši režim, drug Tito. Kada se bogati i skreće u svoj džep Bošnjak je sam, kada se o tome piše 'napadnut' je cijeli Zavod, a iza napada su vile i vilenjaci. 

Ono što je upitno u ovom slučaju je zašto šuti Agencija za zaštitu osobnih podataka, budući da je Bošnjak zlorabio i koristio podatke svih pacijenata gradeći novi IZIS s tvrtkom koja nema nikakav sporazum sa Zavodom. 

Zakon koji regulira prava pacijenata nalaže da podatak ili činjenica koji su korišteni, pohranjeni mora biti zadržana u tajnosti. Upitno je i nepostupanje drugih službi na brojne navode o kriminalu i malverzacijama u Zavodu. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.