BLAGI PODBAČAJ Trebinjski ugostitelji i hotelijeri očekivali više od turističke sezone

Trebinje,turizam,gosti,sezona
USAID

Trebinjski hotelijeri i ugostitelji od ovogodišnje turističke sezone očekivali su mnogo više. Predsezona je bila odlična i obećavala je mnogo, ali turista je, po svemu sudeći, manje u odnosu na prošlu godinu. Međutim, u Turističkoj organizaciji Trebinja više turista očekuju u drugoj polovini srpnja, izvijestio je RTRS.
Od turista koji dolaze u grad najviše je iz zemalja regije, koji u gradu na Trebišnjici borave par dana jer im je to usputna stanica za more. 
-"Po onome što smo primijetili, restorani u gradu nisu u punom kapacitetu, ali se nadam da će poslije 15. srpnja da krene, kao što je i prošle godine bilo", kaže  Branka Ilić, menadžerica hotela u Trebinju.

Valentina Mitrović iz jedne suvernirnice kaže da je u odnosu na prošlu godinu posjećenost slabija, ali  dodaje da je lipanj "inače takav". 

Turistički radnici radili su na obogaćivanju turističke ponude,  jer se žele privući inozemni turisti koji do sada nisu bili česti gosti na krajenjm jugu zemlje. Između ostalog, uvedena je vožnja quadovima.

"U predsezoni više je dolazilo turista iz regiona. Bile su eskskurzije, prvomajski i uskršnji praznici, sada se opet očekuje nalet  iz regije u srpnju i kolovozu. Raduje nas da se vratilo tursko tržište, grupe turskih turista masovno odsjedaju u hotelima, kaže Nikola Kokić iz Turističke organizacije Trebinja.
Još je rano da se prave konačne procjene turističke posjećenosti za ovu sezonu, a uTurističkoj organizaciji, ipak, očekuju da će sezona na kraju biti odlična.