BILI SU DUGO ZABORAVLJENI Centar II napokon dobiva novu cestu i sportsku dvoranu, podzemne garaže neće biti

Radovi Centar 2
Hercegovina.info

Žitelji Centra II koji su u više navrata pisali Gradskom vijeću, pa i našem portalu mogu odahnuti. U njihovu naselju neće biti izgradnje podzemne garaže. 

„Glede najave izgradnje podzemne garaže u naselju Centar 2, ono što je sada izvjesno jeste da taj projekt trenutno nije u prioritetu Gradske uprave. Ono što će se raditi u tom naselju jeste cesta kroz Centar 2 koje ide do novog mosta koji spaja vrh Avenije i Sjeverni logor. U tijeku je priprema dokumentacije  za izradu natječaja, a izdana je urbanistička i građevinska suglasnost“, potvrdio je za Hercegovina.info Emir Nuspahić, šef službe za građenje infrastrukturnih projekata u Gradu Mostaru.

Nasuprot podzemnoj garaži koja se neće graditi, gradnje će ipak biti.

„U tekućoj godini u planu je i izgradnja sportske dvorane u naselju Centar 2 uz Osnovnu školu Ilija Jakovljević. Također je izdana urbanistička i građevinska suglasnost“, potvrdio nam je je šef službe za građenje i obnovu Grada Mostara Tihomir Sesar.

Razrovane ceste, ljeti prašina, zimi lokve, samo su neke od poteškoća na koje su se žalili žitelji ovog dijela grada, koji je još uvijek neuvezana gradska priča. No sudeći po informacijama iz Grada Mostara, to neće još dugo biti tako. Makadam i rupe zamijeniti će nova cesta, a mladi ovog naselja dobiti će i dvoranu za treniranje. 

Podsjetimo, stanari tzv objekta „J“ iz Ulice kneza Višeslava obraćali su se Gradskom vijeću Mostara sa zahtjevom da se mijenja regulacijski plan Centar II, briše podzemna garaža planirana ispod OŠ Ilija Jakovljević i Ulice kneza Višeslava, a ovaj dio grada uredi.  

„Prilikom usvajanja regulacijskog plana Centar II, na sjednici Gradskog vijeća održanoj 30. listopada 2012. godine, jedan vijećnik je uložio amandman da se na navedenoj lokaciji planira izgradnja podzemne javne garaže. Na navedeni način nije ispoštovana procedura javne rasprave o nacrtima plana, niti su stanari/građani ovog naselja imali priliku da se izjasne o ovom prijedlogu, odnosno o potrebi izgradnej jednog takvog objekta u isključivo stambenom naselju. Upozoravamo da smo bili protiv i tada, a i sada, takve jedne bespotrebne građevine koja će ugroziti normalan život“, pisali su stanari u dopisu Gradskom vijeću Mostara.

Građani/stanari/vlasnici i djeca koja idu u OŠ Ilije Jakovljevića se već dvadeset godina šetaju po najgrubljem makadamu koji postoji u državi, govorili su u pismu stanari. Izgleda da se njihovim mukama bliži kraj.