BANJA LUKA NA NOGAMA Narod uzvikivao "Mile lopove" i “pobjeda, pobjeda”

Banja Luka prosvjed
BN

Više od 30.000 ljudi izašlo je večeras na ulice Banja Luke kako bi iskazali nezadovoljstvo izbornim krađama. Ljude Republike Srpske na ovaj prosvjed pozvali su predstavnici oporbe koji smatraju kako je Jelena Trivić pobjednica izbora za mjesto predsjednika RS-a, ali da je i brutalno pokradena.

Zamjenik predsjednika SDS, Milan Radović obratio se okupljenima u parku Mladen Stojanović i poručio da je najbitnija volja naroda i da samo narod može da mijenja rezultate izbora, javlja BN.

Narod uzvikuje " Mile lopove", “pobjeda, pobjeda”, vidljivi su transparenti "Neću više da sjedim i Šutim dok nas kradu. Dosta je!".

U banjalučkom parku Mladen Stojanović okupio se veliki broj građana, koji su došli na miran protest opozicije zbog izborne krađe.

"Krađu im neću priznati, kradu narod sve dane u godini i dođe jedan dan i oni i tu brutalno pokradu. Mi ovdje branimo ustavni poredak, branimo Republiku Srpsku. Ja se umoriti neću i neću se povući", rekla je Jelena Trivić.

Dodala je da će borba trajati i da ih ima dovoljno.

"Zbog vas ovu bitku nećemo napustiti. Očekujte još puno okupljanja! Iz rečenice da nema šetnje stoji samo njihov strah", istaknula je Trivić.