DODIKOVA PROTIVNICA POKRADENA Predsjednik biračkog odbora javno priznao da je ukrao glasove

Jelena Trivić krađa

Ekipa BN Televizije posjetila je selo Krajišnik kod Gradiške,  u kojem po podacima dostavljenim SIP-u, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić nije osvojila ni jedan glas. 

Selo Krajišnik, udaljeno desetak kilometara od Gradiške. Rodno mjesto majke Jelene Trivić. S ovog biračkog mjesta koje nosi broj 10, dostavljeni su podaci SIP-a prema kojima je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a osvojio 141 glas, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča RS - 137, a Jelena Trivić niti jedan glas.

Mještani su šokirani ovim informacijama. Umirovljenica Stana Sančanin kaže da je to nemoguće.

“Jelena je ovdje rođena. Njena majka je rođena i odrasla ovdje i nije moguće da nije bilo glasača. Meni se puno ljudi javljalo. Glasovala sam ja, muž, brat, snaja, bratova snaha, sin, glasalo je puno ljudi. Kao, greška je bila, taj neki Zoran Kalinić, greškom otišlo njemu. Kako je otišlo u Čelincu isto na taj način? To je nemoguće”, smatra Stana.  

Sadržaj se učitava...

Predsjednik Biračkog odbora Stevan Gutić priznaje da rezultati glasanja dostavljeni SIP-u, ne odgovaraju istini. Pravda to kasnim večernjim satima i umorom.

“Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listi nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj”, objašnjava Stevan.

Na pitanje zna li da se radi o kaznenom djelu, Stevan priznaje da je svjestan, ali da u dogovoru s Izbornim povjerenstvom podatke nije mijenjao, jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

Sudeći prema tvrdnjama mještana, nije ovo prva izborna prevara koja se dogodila u ovom mjestu. Navikli su da se njihova izborna volja prekraja po želji moćnika.

“Prošlo glasovanje su pozvali napolje promatrače i rekli im da Dodik mora proći pod svaku cijenu. Ucijenili su čovjeka. Rekla mi je susjeda danas da su i u obližnjem selu dopisivali. Kradu, kradu brate”, žali se Stana.

Nakon ovakvih saznanja, ne čudi podatak da je predsjednički kandidat PDP-a na sličan način pokradena i u Čelincu.

S biračkog mjesta broj 35, u SIP su poslati rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić, gle čuda, ponovno nula glasova. Tko ne zna da je riječ o mjestu u kojem žive Trivići, obitelj njenog supruga, još bi i mogao povjerovati u istinitost ovih rezultata.