ARNEL ISAK "MUP izmišlja, novinarima je podvaljena priča"

Arnel Isak
Facebook

Nakon što je Avaz objavio vijest koja mu je potvrđena iz MUP-a ZDŽ, a to je da su Arnel i Aldin Isak, federalnog ministra unutarnjih poslova Rame Isaka, pretukli muškarca u Zenici na benzinskoj crpki, na svom oglasio se Arnel Isak.

Sve demantira i kaže kako je novinarima podvaljeno.

"Nakon tendencioznih objava na portalima u kojima mi se, kao federalnom zastupniku, pokušava pripisati da sam akter tuča, dužan sam reagirati i postaviti nekoliko pitanja Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije , ali i kazati neke činjenice koje ne odgovaraju natpisima u medijima.

Naime, jedina istina koja odgovara navedenom događaju je kako su kobne večeri na benzinsku crpku došli mladići koji su napali i ozlijedili radnika crpke o čemu svjedoči i medicinska dokumentacija jer je radnik zbrinut u SHMP Zenica nakon napada. Navodi se da je radnik napadnut bez ikakvog razloga i povoda, a napadu je prethodilo grubo vrijeđanje i narušavanje javnog reda i mira.

Postavlja se pitanje zbog čega su ovaj vrlo bitan detalj izbjegli kazati u Ministarstvu unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, posebno ako se uzme u obzir da su upravo takve izjave dali i ostali svjedoci nemilog događaja? Dakle, prema saznanjima koja imam, do danas su svi svjedoci ovog nemilog događaja dali izjave, a koje su potpuna suprotnost od informacija koje je MUP ZDŽ dao medijima.

Međutim, to nije jedina “slučajnost”. Ostaje pitanje zbog čega ova vijest nije objavljena na stranici MUP-a ZDŽ odnosno gdje je nestao bilten od te večeri sa stranice MUP-a, da bi se tri dana nakon toga policija za medije najednom oglasila o navedenom slučaju i jedinog krivca za to vidjeli u svjedoku, osobi koja je pozvala policiju, federalnom zastupniku i suprugu vlasnice crpke?!

Zbog čega pojedinci iz MUP-a ZDŽ, kada su već odlučili otkriti identitet novinarima aktera navodne tuče gdje u sve navedeno uključuju mene kao sudionika, iako sam svemu samo svjedočio, nije otkrili i identitet onih koji su napali radnika benzinske crpke i koji je bio prinuđen braniti se?

Posebno želim naglasiti da zasigurno ne bih nanio nekome teže tjelesne ozljede, a potom inzistirao da se pozove policija. Dakle, upravo sam osobno ja insistirao da se pozove policija kako bi intervenirali zbog navedenog incidenta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zanimljivo je i to kako se sve odigralo u 3 sata, a da se nekoliko sati nakon ispitivanja u MUP izazivač incidenta javlja u hitnu pomoć?! Jesu li te ozljede, ako uistinu postoje, možda nastale za vrijeme njegovog ispitivanja ili?

Ovaj očigledno ciljani, svjesni i orkestrirani napad na moje ime i prezime, u vremenima kada se borimo za opstanak države i njenih teritorija, neće me pokolebati da se politikom bavim još snažnije i srčanije. Očigledno je nekome zasmetala i današnja ponosna šetnja kojoj sam prisustvovao pa se u nedostatku argumenata neko zaigrao sa mojim imenom i prezimenom.

Postavlja se pitanje i zbog čega bi netko izazivao tučnjave na vlastitoj benzinskoj crpki ili bi svako, kako sam to učinio i ja, pozvao policiju kako bi se spriječilo eskaliranje incidenta?!

Neobjektivno informiranje od strane MUP-a ZDŽ i izvrtanje činjenica od strane onih koji trebaju biti na strani građana i istine još jedna su potvrda opravdanosti odluke Ustavnog suda i pokazatelj da policijom MUP-a ZDŽ pothitno treba početi upravljati oni koji su izabrani u skladu sa zakonom i posjeduju za to znanje, iskustvo i kompetencije.

Na kraju, pozivam Tužiteljstvo ZDŽ da ispita kako i na koji način “cure” neprovjerene i polovične informacije iz ozbiljne agencije kakva je MUP ZDŽ, te gdje je nestao bilten od 9. travnja sa stranice MUP-a ZDŽ? Očigledno je kako se tri dana izmišljao scenarij za 9. travanj, a onda kompletna priča podvalila novinarima budući da apsolutno demantiram kako sam ja ili bilo koji sin od Rame Isaka sudjelovao u tučnjavi, a pogotovo ne nanio teže tjelesne ozljede.

Vjerujem da će nadležni organi pothitno otkriti tko je režirao ovu predstavu za javnost, a da će MUP ZDŽ već narednog tjedna preuzeti odgovorni i oni na strani istine i poštenih građana", napisao je Arnel Isak.