Allgemein Prvi ratni film o Brčkom

- Priča „Metak u zraku“ objavljena je u zbirci kratkih priča „ Crveni triler“, koju je Pranjkić ove godine objavio u nakladi osječkog „Essegga“ pod uredničkom palicom Ilije Matića. Crveni triler je već objavljen u Izlogu hrvatske knjige a pretendira i za mnoge književne nagrade.

U izjavi za belgijski nacionalni radio Anto Pranjkić je dao intervju iz kojega izdvajamo dio u kojemu govori o sadržaju filma:
- Radnja filma odvija se u Brčkom u jeku najtežih borbi među zaraćenim stranama i govori o tome kako su ljudi zadržali ljudske vrijednosti unatoč apsurdnosti i abnormalnosti vremena u kojemu su živjeli. Ovo je priča o čovjeku koji je, unatoč opasnosti po vlastiti život spasio svoje tadašnje neprijatelje od sigurne smrti. Ovaj će film zasigurno promovirati moje Brčko, naše ljude i pokazati koliko je veliko bosansko srce , kazao je Pranjkić.

- On belgijskim medijima nije rekao podatak o iznosu honorara koji će mu biti isplaćen krajem naredne godine, ali je istakao da će on biti dostatan za dostojanstven i pristojan život prema uvjetima života u Hrvatskoj u kojoj trenutno živi. Također je kazao da će dio novca usmjeriti u nove projekte koje kani pokrenuti. Javno se zahvalio za potporu koju je tijekom svojega rada dobijao od svojih Brčaka poglavito od Selima Karamehića, Husnije Murselovića, fra Petra Matanovića, patera Mije Nikića, Petra Vasića ali i od bivšeg ministra znanosti Republike Hrvatske dr. Dragana Primorca. Istaknuo je medijsku potporu koju dobija od kolega iz Brčkog.

- Pranjkić će do kraja ovog mjeseca svoje najnovije književne uratke promovirati u Pridragi pored Zadra, Benkovcu, Splitu i Dubrovniku.

 

info brcko