A ŠKOLE PRAZNE Herceg izjavio da popravlja demografsku sliku županije, baš bi voljeli znati kako

Nevenko Herceg
Vlada HNŽ

Gradske vlasti Čapljine danas slave. Blagdan je sv. Franje i Dan grada.

Tim povodom u Čapljini je na svečanoj sjednici bio i dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Priopćenje koje je poslano iz Vlade prenosimo u cijelosti: 

U pozdravnom govoru, predsjednik Herceg čestitao je Dan Grada i blagdan sv. Franje Asiškog, istaknuvši svojevrsni novi procvat Čapljine, od obnove rada čapljinskoga simbola – Laste, preko stanogradnje, do niza projekata u kojima predano sudjeluje i Vlada HNŽ.

„Ako bismo, uz aktualni projekt obnove Doma zdravlja u Čapljini, sagledali ukupne podatke o ulaganjima koja su u mandatu ovog saziva županijske vlade napravljena na prostoru Čapljine, jasno bi se pokazalo da Čapljinu držimo jednim od bitnijih urbanih središta naše županije. Razvitak i prosperitet hercegovačkog juga u samom su vrhu prioriteta rada ove vlade, a dopustit ćete mi slobodu da, u ovom svečarskom duhu, suradnju na relaciji Vlada HNŽ – Grad Čapljina ocijenim izvrsnom, čemu je svakako doprinijelo i produktivno komuniciranje koje dr. Vidić i ja godinama s lakoćom ostvarujemo.“ - kazao je predsjednik Herceg dodavši i to da obnovu čapljinskog Doma zdravlja Vlada HNŽ provodi u sklopu projekta „Energetska učinkovitost u BiH“, pod čijim je okriljem dosad energetski ''utopljeno'' više od 30 objekata na prostoru Županije, s ulaganjima od gotovo 20 milijuna KM.

„Ovakva ulaganja siguran su put ka poboljšanju uvjeta rada i boravka u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim institucijama, a stvaranje zdravog i suvremenog radnog i životnog prostora jednim je od preduvjeta stvaranja poželjnije budućnosti za naše sugrađane, prije svega naše mlade. Time, dakle, radimo i na očuvanju demografske slike u našoj županiji odnosno, u konkretnom slučaju, u Vašem lijepom gradu koji - što je evidentno i što me čini sretnim -  bilježi čak i priljev stanovništva koje dolazi iz drugih hercegovačkih krajeva. Svi su oni, dakle, prepoznali Čapljinu kao poželjno mjesto za stvaranje kvalitetnog života za sebe i njihovu djecu.“  - zaključio je predsjednik Herceg.

Dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine, uz čestitke građanima u povodu Dana Grada,  istaknuo je značaj potpore viših razina vlasti lokalnim zajednicama.

„Svima od srca hvala ali moram istaknuti Vladu HNŽ s kojom Čapljina ima izvanrednu suradnju. Stoga, zahvala dr. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade i svim ministrima u Vladi", zaključio je gradonačelnik Vidić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočan je bio i  Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.