ANTE VIDAČAK NA ČEKANJU U tijeku žalbena procedura zbog nove zgrade Pošte na Bišću Polju

Ante Vidačak, promark, HP Mostar, pošta, Rodoč, vijesti

Mostarska tvrtka Promark ipak, zasad, neće graditi novu zgradu HP Mostar na Bišću Polju. Navedena tvrtka trebala je raditi novo poštansko-logističko središte (GPLS), no radovi još nisu počeli jer je postupak javne nabave u tijeku, a sve je obustavljeno zbog žalbe jednog od ponuditelja.

Hrvatska pošta Mostar izabrala je Promark za izvođača radova za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar, javljeno je u rujnu ove godine, ali i taj natječaj su obilježile žalbe ponuđača te odlučivanje u drugostupanjskom postupku u Uredu za razmatranje žalbi.

Promark je prvotno pobijedio ponudivši cijenu od 6.833.881,74 KM (bez PDV-a), uz rok izgradnje od 180 dana. Procijenjena vrijednost nabave bila je 6.950.800,00 KM (bez PDV-a), a prvobitno je najnižu cijenu ponudila Herc gradnja d.o.o. Bileća 7.794.710,69 KM (bez PDV- a)


Osim Promarka i Herc Gradnje ponudu su dale i tvrtka ITC Zenica 8.943.279,63 KM, s rokom relizacije od 365 dana i Hering d.d. Široki Brijeg i IN d.o.o. Ljubuški, ali je njhova ponuda od Ureda za razmatranje žalbi odbijena kao neutemeljena po svim žalbenim navodima. Javna nabavka za gradnju centra koji će se prostirati na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, pokrenuta je 6. svibnja ove godine.

Na naš upit o nastavku gradnje i cijelom natječajnom postupku, dobili smo odgovor iz Hrvatske pošte Mostar:

"Temeljem Vašeg upita informiramo vas da radovi na izgradnji Glavnog poštansko-logističkog središta (GPLS) nisu još započeti s obzirom da je postupak javne nabave još uvijek u tijeku. Postupak  je trenutno obustavljen zbog žalbe od strane jednog od ponuditelja, te se žalba trenutno razmatra na Uredu za razmatranje žalbi BiH", naveli su.

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Kako je najavljeno prošle godine, u HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.