ZGRADA NOVE POŠTE Posao težak 7 milijuna maraka dodijeljen tvrtki Ante Vidačka

HP Mostar logistički centar
Ilustracija

Hrvatska pošta Mostar izabrala je mostarsku tvrtku Promark za izvođača radova za izgradnju poštansko-logističkog središta (GPLS) na lokaciji Bišće Polje Mostar, javlja Indikator.ba.

Na natječaju koji su obilježila žalbe ponuđača te odlučivanje u drugostupanjskom postupku u Uredu za razmatranje žalbi, Promark je pobijedio ponudivši cijenu od 6.833.881,74 KM (bez PDV-a), uz rok izgradnje od 180 dana. Procijenjena vrijednost nabave bila je 6.950.800,00 KM (bez PDV-a), a prvobitno je najnižu cijenu ponudila Herc gradnja d.o.o. Bileća 7.794.710,69 KM (bez PDV- a). 

Osim Promarka i Herc Gradnje ponudu su dale i tvrtka ITC Zenica 8.943.279,63 KM, sa rokom relizacije od 365 dana i Hering d.d. Široki Brijeg i IN d.o.o. Ljubuški, ali je njhova ponuda od Ureda za razmatranje žalbi odbijena kao neutemeljena po svim žalbenim navodima. Javna nabavka za gradnju centra koji će se prostirati na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, pokrenuta je 6. svibnja ove godine.

Glavno poštansko logističko središte (GPLS), odnosno logističko-skladišni objekt, bit će smješteno na oko 7000 m2 poslovnog prostora u industrijsko-poslovnom području šire gradske zone Mostar, što će omogućiti kvalitetniji prometni pristup i bolju poslovnu povezanost s transportnim potrebama. U sklopu rješavanja idejnog projekta vodilo se računa da se izvrši prilagodba glavnim prometnim tokovima, karakteristikama ambijenta, cestovnoj povezanosti s gradom i okolicom.

Kako je najavljeno prošle godine, u HP Mostar odlučili su se za za izgradnju novog središta svjesni da segment logističkih usluga ima veliki potencijal u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način malim i srednjim poduzećima žele omogućiti infrastrukturu za prodaju roba na tržištu BiH.