43 MILIJUNA KUNA Vlada RH pomaže SKB Mostar i domove zdravlja u BiH

43 MILIJUNA KUNA Vlada RH pomaže SKB Mostar i domove zdravlja u BiH
Vlada RH

Vlada Republike Hrvatske danas na sjednici dodijelila 43 milijuna kuna za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 u Bosni i Hercegovini.

Ministar Beroš kazao je da se sredstva dodjeljuju za suzbijanje bolesti COVID-19 te podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Sredstva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske na pozicijama Ministarstva zdravstva i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ministarstvo zdravstva navedena sredstva doznačit će sukcesivno dok će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske navedena sredstva doznačiti jednokratno tijekom 2020. godine zdravstvenim ustanovama

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da se ova odluka donijela u razgovoru i dogovoru s ravnateljima bolnica u BiH, a premijer Plenković naglasio je da na ovaj način Hrvatska pokazuje solidarnost i podršku, navodi se na stranicama Vlade Republike Hrvatske.