MARIJAN MARIĆ Transfer me iznenadio, a moj cilj su Bundesliga i reprezentacija

Marijan Marić
hercegovina.info

Legenda PPD Zagreba Zlatko Horvat, nakon 25 godina iz svog kluba otišao je u Metalurg. Tamo će ga dočekati i Mostarac Marijan Marić iza kojega je prva sezona igranja u Metalurgu. Za hercegovina.info kaže kako je oduševljen.

"Došlo nam je pet novih igrača, a Zlatko Horvat nam je najveće ime koje je stiglo. Klub pravi jednu dobru ekipu koja će biti spoj iskustva i mladosti i sigurno je da će se to na čelu s trenerom Zoranom Kastratovićem sve dobro posložiti. Ugodno sam iznenađen što nam je Horvat stigao."

Jednako tako Marić je oduševljen i svojom prvom sezonom u Metalurgu.

"Dojmovi su odlični. Na početku je bilo malo teško, no brzo sam se navikao. S trenerom Zoranom Kastratovićem sam ostvario odličan odnos. Jako dobro se radi, napredujem iz dana u dan i vjerujem kako ima još jako puno prostora za napredak. Imam odličnu minutažu koju dobro koristim. Nažalost, korona nas je izbacila iz ritma no, što je tu je."

Kakve su ambicije kluba za narednu sezonu?

"I ove sezone ambicije su bile da se igra Europa, ali smo nažalost ispali od Gorenja. Ove sezone igramo Europa ligu. Tu ćemo imati osam do deset utakmica i priliku da se pokažemo. Glavni cilj je da ostvarimo dobar rezultat i ostavimo dobar dojam u Europi. Što se tiče domaćeg prvenstva, borit ćemo se, no i sami znate da su Vardar i Eurofarm ipak momčadi od kojih se više očekuje od nas. No, mi ćemo se truditi da im pomrsimo račune", ističe Marić za hercegovina.info.

Osobne ambicije?

"Tek sam na početku pravog profesionalnog rukometa i prva je sezona iza mene. Želio bih se ostvariti kao sportaš koji je dosegao neki vrhunac u rukometu, a to bi za mene bili Bundesliga i Liga prvaka. Trudit ću se maksimalno da do toga i dođe, a jednoga dana san je i reprezentacija", rekao je Marijan Marić u razgovor za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.