MARIJAN MARIĆ IMA NOVI KLUB "Trebao mi je veći izazov, sada sam bliže svom cilju - Bundesligi"

Marijan Marić, sport
HMRK Zrinjski

Marijan Marić novi je igrač austrijskog kluba Alpla HC Hard. Mostarski rukometaš u Austriju stiže iz Metalurga, a potpis na ugovor sa svojim novim klubom stavio je na šest mjeseci.

"Istina potpisao sam za Alpla HC Hard, a sada se samo još čeka službena objava kluba. Mogu reći da sam presretan ovim potpisom", kaže Marić za hercegovina.info.

Objašnjava i zašto je ugovor samo na pola godine.

"Klubovi se čuvaju i ograđuju zbog koronavirusa. Moraju gledati financijsku stranu, jer se ne zna kako se situacija može razvijati. Zbog toga se potpisuju općenito kraći ugovori i klubovi opreznije pristupaju svemu. No, mislim i nadam se kako će sve biti u najboljem redu i kako nakon isteka ovih pola godine neće biti problema s produženjem ugovora."

Odlazak iz Metalurga.

"Trebao mi je novi izazov. Alpla Hard je uvijek u vrhu austrijskog rukometa i u top je klubovima. Osvajao je i naslove. Metalurg mi nije pravio nikakve probleme. Sve je zaista prošlo korektno. Imam samo sve pohvale za novi klub, sve je zaista izvanredno. Tjedan dana sam već tu i vidi se odlična organizacija."

Dolaskom u Austriju korak je bliže svom cilju.

"Ovo je ono što sam očekivao. Austrija je "mala Njemačka", stil igre je sličan i zadovoljavajući. Bliže sam Njemačkoj i Švicarskoj. Moj cilj je Bundesliga i zbog toga je ovaj dolazak pravi potez. Drago mi je što se pokrenula cijela priča, nisam imao nikakve dvojbe kada sam dobio poziv."

U novom klubu ga čeka hrvatski trener.

"Mario Bjeliš iz Metkovića je moj novi trener. Pomoćnik mu je Risto Arnaudovski, on je pak Makedonac, ali je dugo godina bio u hrvatskom rukometu i dobro zna mentalitet. Od igrača s naših prostora tu je Ivan Horvat iz Hrvatske, Marko Krsmančić iz Srbije, Slovenac Nejc, tako da neće biti problema s prilagodbom. Svi su me odlično dočekali."

Pratio je i Svjetsko prvenstvo.

"Bilo je to čudno prvenstvo. Bilo je ugodnih i neugodnih iznenađenja. Igračima je sigurno bilo teško za igrati zbog cijele situacije koja je zadesila svijet. Brojni nisu imali dobar ritam, zbog izostanaka, izolacija, otkazivanja prvenstvenih utakmica. Nekontinuitet utakmica osjetio se na mnogima. Primjerice, Švedska je završila u finalu, a na početku se govorilo kako će morati igrati bez sedam igrača zbog virusa. Dosta igrača pak nije ni išlo na prvenstvo. Kažem, zaista jedno čudno prvenstvo."

Podbacila je i Hrvatska, ali brat Marino nije.

"Kako su i svi gledatelji primijetili, igra Hrvatske nije bila baš oku ugodna. Nije se baš očekivalo da Hrvatska neće doći do četvrtfinala što je za sve razočaravajuće. Što se tiče Marina, on je napadački odigrao odlično i najbolji je strijelac Hrvatske."

Zadovoljan je i Marino Marijanovim transferom.

"On je ponosan kao i cijela obitelj. Sve je ovo rezultat velikog ulaganja, truda i žrtve. Kada je najteže bilo išao sam još jače. Hvala Bogu ljudi iz kluba i trener Bjeliš su to prepoznali i zbog toga sam ponosan i sretan", rekao je Marić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.