FOTO  Pobjeda bi Cro Copu osigurala borbu s Minotaurom

cro cop, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović, Mirko Filipović, IGF, Satoshi ishiija, Mirko Filipović, cro cap, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, Mirko Filipović crocap, cro cap, cro cop, Mirko Filipović, Mirko Filipović crocap, doping, cro cop, Mirko Filipović Cro Cop, MMA borba, Mirko Filipović, cro cop

Veliki motiv Cro Cop sigurno crpi iz toga što bi pobjedom nad Brazilcem u siječnju iduće godine vjerojatno dobio priliku da se napokon osveti Minotauru za poraz otprije šest godina.

- Pobijedim li Dos Santosa, taj je scenarij gotovo siguran - uz osmijeh je rekao  Mirko, koji ipak dobro zna da ne smije preskakati korake.

Dos Santos je posljednjih dana posredstvom medija često provocirao Filipovića, izjavivši između ostaloga da će Filipović nakon udarca u bradu sigurno pasti na pod.

- Dos Santos previše priča, a to nije moj stil. Ne treba se obazirati na rat riječima jer nećemo voditi književni dvoboj, već ćemo se boriti rukama i nogama - istaknuo je Mirko.

Brazilac, koji također teži borbi u stojećem položaju, u dvije dosadašnje borbe u UFC-u postigao je dvije pobjede. Svladao je i bivšeg Mirkova suvježbača Fabrizija Werduma.

- Werduma nisam zvao za dodatne informacije. Dos Santos je vrlo opasan i, što je možda i najvažnije, željan je borbe. Brazilac je u ranom dijelu karijere i još ne zarađuje velik novac, pa će sigurno preko moga skalpa nastojati tražiti povećanje ugovora. No, ne smijem mu to dopustiti.

U Dallasu će u UFC-u debitirati tridesetogodišnji Igor Pokrajac, i to protiv Bjelorusa Vladimira Matušenka.

- Napokon mi se pružila prilika za nastup na velikoj priredbi. Matušenko se prije pet godina borio za naslov, no i danas je odličan borac. Bjelorus je hrvač, baš kao i ja, a obojica se protiv hrvača borimo u stojećem položaju. Volio bih sve riješiti u prvoj rundi - rekao je Pokrajac.

sportral/hercegovina.info