Mostarci izgubili meč za prvaka BiH

STK Mladost Zenica prvaci BiH 2022
Zenicablog

U dvorani Osnovne škole 'Vladimir Nazor' u Zenici, odigran je drugi meč finala play off-a za prvaka Bosne i Hercegovine u stonom tenisu, sezona 2021/2022., između zeničke ekipe STK Mladost i ekipe STK Mostar iz istoimenog grada. 

Uz maksimalno moguć broj gledatelja za ovu malu dvoranu i frenetično bodrenje publike, Mladostaši su postigli maksimalnu pobjedu od 4:0.

Rezultati po mečevina, STK Mladost – STK Mostar 4:0
Kenan Zahirović – Toni Vranjić 3:0
Mirza Dizdarević – Adnan Šehić 3:1
Edin Konjić – Luka Matković 3:0
Zahirović/Konjić – Vranjić/Matković 3:0.

Inače, u prvom meču finala play off-a, odigranom 22.5.2022. godine u Mostaru, slavili su Zeničani sa 2:4, pa je ova pobjeda značila osvajanje prve titule prvaka Bosne i Hercegovine za zeničku ekipu STK Mladost.

Nakon meča dodjeljene su srebrene medalje za stonotenisere Mostara, a zlatme medalje i veliki pehar za ekipu zeničke Mladosti.

"Ovo je povijesni uspjeh našeg kluba, osvojili smo duplu krunu i sigurno da smo možda i najuspješniji klub u Zenici i ZDK", rekao je Dizdarević. Ovo je bilo deveto finale za ekipu iz Mostara u posljednjih 10 godina, dok je ekipa zeničke Mladosti igrala svoje peto finale od postojanja kluba, od 1997. godine, navodi Zenicablog.

U posljednjih nekoliko godina Mladost i Mostar redovno vode borbu za prvaka države. Do sada je sreća bila naklonjena Mostarcima, možda i zbog činjenice da su u završnicu uvijek ulazili pojačani sa igračima iz inozemstva. Ove godine i Mostar je igrao sa domaćim igračima i Mladost je iskoristila ovu povijesnu šansu i postala, po prvi put, prvak Bosne i Hercegovine u stonom tenisu.