MOSTARCI DO RIJETKOG USPJEHA Stolnoteniski klub Mostar osvojio 'tripletu'

STK Mostar

Stolnoteniski klub Mostar je u nedelju osvojio i Kup Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24., čime je ostvario, sasvim zasluženo, popularnu i vrlo rijetko ostvarivu tripletu.

Kup je najmasovnije natjecanje u državi, gdje sudjeluju sve ekipe iz BiH. Ove godine završnica se igrala u Ilijašu, ali najvažnije se događalo od četvrtfinala; gdje su izvukli STK Kreku iz Tuzle te s maksimalnih 3-0 prošli u polufinale, u reprizi lanjskog finala dočekala uvijek neugodna STK Mladost iz Zenice, ali su pobjedom 3-1 osigurali još jedno finale. U drugom polufinalu su očekivano igrali najveći konkurenti za titulu STK Aladža Sarajevo - STK CM Vitez, gdje je Aladža identičnim rezultatom 3-1 izborila finale.

U finalu su Mostarci s maksimalnih 3-0 bili bolji od Aladže, te tako uz nedavno jubilarnu 10. titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine uzeli i jubilarnu 10. titulu i u Kupu BiH.

S ovih deset titula državnih prvaka i deset titula Kupa BiH, imaju i četiri titule Prve lige Federacije BiH što ih definitivno, u poslijeratnoj sigurno, a možda i u povijesti države čini najuspješnijim klubom u Bosni i Hercegovini.

"Titulom Kupa Bosne i Hercegovine smo na najbolji mogući način zaokružili sezonu 2023/24, gdje smo osvojili tripletu. Sve nas jako ponosnim čini i naš kapetan Luka Matković, koji će s omjerom 26-2 biti vjerojatno proglašen za najboljeg igrača lige, a to je dokazao i u Kupu gdje nije imao poraza. Konačno je sazrio kao igrač gdje iz godine u godinu dokazuje svoju kvalitetu.

Pored kapetana Luke, za naš prvi tim su još u ovoj sezoni nastupili: dokapetan Marko Šimunović, Dario Pejić, Lorencio Lupulesku i Filip Palameta kojim još jednom čestitam, a naravno još jednom veliko hvala ide upravi kluba na čelu sapredsjednikom kluba, gosp. Draganom Palametom, te sportskim direktorom kluba gosp. Ivanom Sušcem i ostalim članovima uprave kluba bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, te naravno svim prijateljima i ljubiteljima našeg stolnoteniskig kluba, koji su nas ispratili od prvog do zadnjeg poena u ovoj sezoni", poručio je glavni trener kluba Toni Vranjić