Nove dvije pobjede za mostarske stolnotenisače

STK Mostar

U 17. i 18.kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu, Stolnoteniski klub Mostar u sastavu; Luka Matković (c), Lorencio Lupulesku, Dario Pejić, Marko Šimunović, Filip Palameta i trener Toni Vranjić je ugostio ekipe iz Tuzle i Zenice i upisao nova 4 boda.

Prvo su sa 4-0 bili bolji od STK Kreka iz Tuzle, a onda u derbiju kola, protiv jednog od glavnih konkurenata, ne samo u ovoj sezoni, nego u posljednjih nekoliko godina, ekipe STK Mladost iz Zenice također upisali pobjedu sa maksimalnih 4-0. Moramo napomenuti da nažalost Zeničani nisu bili u punom sastavu, jer su došli bez najboljeg igrača Edina Konjića, ali svakako, sa ovakvom pokazanom igrom, pred prepunom domaćom publikom, pobjeda nikako ne bi izostala, samo bi bilo pitanje sa kojim rezultatom bi pobijedili.

U narednom kolu mostarski stolnotenisači gostuju u Banjoj Luci, u reprizi lanjskog finala Play offa, gdje igraju protiv STK Banja Luka, gdje će također tražiti pobjedu i zadržavanje prve pozicije Premijer lige Bosne i Hercegovine.