FOTO  Filipović još nije potvrdio kraj

Iako je prema nekim informacijama Mirko Filipović konačno službeno obznanio kraj karijere, Cro Cop zasad još uvijek ne zna što će sa svojom borilačkom budućnošću.

Na ozbiljna razmišljanja o okončanju bogate karijere u 35. godini potaknuo ga je nedavni poraz od Juniora dos Santosa u borbi koja je zapravo trebala značiti Cro Copov povratak u ring.

Filipović je nakon povratka iz Dallasa, gdje je "Ciganu" predao borbu zbog problema s vidom, medijima izjavio da je vrlo moguće da se radilo o posljednjoj borbi njegove karijere. Međutim, povlačenje nije definitivno potvrdio.

Kako sada stvari stoje, Filipović je bliže odluci da odradi još dvije borbe za UFC te se potom oprosti od aktivnog sudjelovanja u svojem sportu. Pretpostavlja se da bi u Hrvatskoj mogla biti organizirana i oproštajna borba, no o tome nema nikakvih potvrđenih podataka.

U MMA karijeri hrvatskoga borca zasad je upisano 25 pobjeda, sedam poraza i dvije neriješene borbe, a kao najveći uspjeh ostaje mu pobjeda nad Prideovom Grand Prixu 2006., kada je u polufinalu nokautirao Wanderelia Silvu, a u finalu "slomio" i Josha Barnetta.

Veliki cilj i san ipak će mu ostati nedosanjan - Prideov pojas, premda će se pamtiti jedan od najvećih otpora i pokušaja ugrožavanja velikog MMA prvaka Fjodora Emelianenka.

U kickboxing karijeri Mirko je u 23 K1 borbe sakupio 16 pobjeda i sedam poraza.