FOTO  Cro Cop s Ciganom u četiri ujutro

Kada ću se sljedeći put boriti ovisi o tome kako će proći protiv Santosa. Ako ne bude ozljeda, mogao bih na Staru godinu ili u siječnju. Ako pobijedim u oba meča, onda očekujem da će sljedeća borba biti ona za naslov - izjavio je Mirko Filipović najavljujući borbu u Dallasu.

Mirko tvrdi kako se u kavezu danas osjeća kao kod kuće.

- Osjećam se mnogo ugodnije u kavezu nego ranije, treniram cijelo vrijeme u njemu i s time više nemam problema. Sve je ponovno kao u najboljim danima - dodao je Filipović, a prenosi 5thRound.com.

Cro Cop je s Lorenzom Fertitom, vlasnikom UFC-a, dogovorio tri nove borbe, a protiv mlađahnog Dos Santosa (25) mogao bi imati težak početak. Mladić je u naletu (skor 8-1) i želi ga pobijediti - nokautom! Ipak, i mnogi drugi su se tako busali u prsa prije nego što su ušli u ring. Naravno, plan im je pao u vodu.

- Mirko će se kretati u lijevu stranu, a ja ću ići u obrnutom smjeru. Kad se pripremi za udarac, ja ću potegnuti desnicu u njegovo lice i nokautirati ga - objasnio je svoju strategiju Dos Santos za Fighters Only Magazine.

Uspije li u svom naumu, bit će to treća pobjeda nokautom u UFC-u (Fabrizio Werdum i Stefan Struve) te najveći uspjeh u karijeri Brazilca.

- Još uvijek se nisam odlučio koju ću taktiku koristiti protiv Cro Copa, no vjerujem u svoju boksačku tehniku. Samo jedan udarac, sjedne li na pravo mjesto, mogao bi prekinuti našu borbu. Ipak, to je borba, nitko unaprijed ne može znati što će se dogoditi.

Kako pobijediti Filipovića, savjetovao mu je i Rodrigo Nogueria, koji je našeg borca svladao polugom na ruci 2003. godine. 

- Gledajte, Cro Copa svakako treba respektirati, mnogi tvrde kako to više nije onaj borac kao nekad, ali ja mislim da je on i dalje među najopasnijima na svijetu. Lijevim high-kickom može završiti svaku borbu, a ima i snažnu ljevicu - dodao je Cigano.

- Ovo je borba koja mi može odrediti karijeru. Mirko je svjetska senzacija i ključno je da to dobro odradim. Pun sam samopouzdanja, treniram naporno i fokusiran sam isključivo na to - zaključio je Cigano.

Njihova borba na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju oko četiri ujutro, a prijenos će raditi Nova TV.

sportal.hr