VIDEO  Zrinjski slavio na gostovanju kod Mladosti

Mladost Zrinjski
Fena

U okviru 18. kola mtel Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši HŠK Zrinjski danas su na gostovanju svladali Mladost Doboj Kakanj rezultatom 0:1. Jedini strijelac na današnjem susretu bio je Nemanja Bilbija koji je upisao svoj deseti pogodak ove sezone.

Na teren je Žižović poslao momčad u sastavu;  Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Mašić, Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija.

S druge strane domaći su na tren istrčali sa sljedećom jedanaestoricom; Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Šišić, Lalić, Dedić, Mahmić, Nikolić.

Prvu prigodu imao je Zrinjski u 6. minuti. Odlično je iz slobodnog udarca tukao Filipović, ali ta lopta je otišla malo pored gola.

U 25. minuti veliku prigodu su imali domaći. Hadžić je imao situaciju jedan na jedan s Brkićem, no loptu igrač Mladosti šalje pored vrata Zrinjskog.

Četiri minute kasnije Bilbija kažnjava promašaj domaćih. Lucho Ibanez je izveo slobodni udarac, lopta dolazi do napadača Zrinjskog i on je šalje iza leđa Bukvića za slavlje Mostaraca. 

Sadržaj se učitava...

U 32. minuti mogao je Bilbija i do drugog gola, no njegov udarac odlazi tik uz vratnicu.

U 51. minuti dobro je za Zrinjski pucao Filipović, no otišlo je to iznad vrata. U 59. minuti za Mladost je pokušao Vazda, ali Ivan Brkić je siguran.  U 71. minuti fantastično je iz okreta pucao Anes Mašić, ali vratar Bukvić to još ljepše brani paradom. Udarcu Mašića prethodila je sjajna akcija Ćorluke i Bilbije.

Šest minuta kasnije stopostotna prilika za domaće. Hadžić je ponovno sam išao na Brkića, pokušao ga je zaobići, ali Brkić fenomenalno reagira i kupi tu loptu jednom rukom.

U 86. minuti sve je lijepo za Zrinjski napravio Sahiti, lijep prodor je to bio, no završnica nije bila dobra. Lopta je ootišla pokraj gola Mladosti. Tri minute kasnije tražili su domaći kazneni udarac. Sahiti je bio u kontaktu s jednim igračem Mladosti, no sudac je pokazao da se igra dalje.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te tri boda idu za Mostar. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.