U HERCEGOVINI SE SPREMA NOVO SLAVLJE "Dream team" iz Međugorja u posljednjem kolu igra za naslov i ulazak u viši rang

HNK Međugorje
HNK Međugorje

U Hercegovinu posljednjih dana stižu brojne titule i trofeji. Nogometaši HŠK Zrinjski postali su dvostruki prvaci, a dvostrukom krunom okitile su se i rukometašice Gruda. Ljubuški Izviđač osvojio je deveti naslov prvaka, a i popularni Skauti su u prilici osvojiti dvostruku krunu. Futsal kup Bosne i Hercegovine osvojio je FC Mostar Stari Grad, a u finalnoj seriji za obranu naslova prvaka protiv Radnika vode 1:0.

Naslov prvaka Prve lige Federacije BiH osvojio je GOŠK iz Gabele koji će ponovno zaigrati u Premijer ligi BiH, baš kao i rukometaši Čapljine

Priliku za novo slavlje u Hercegovini ima i HNK Međugorje. Vodeći klub Županijske lige HNŽ uoči posljednjeg kola ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Blagaj. Međugorje će u posljednjem kolu na svom terenu dočekati Cim, dok će Blagaj u goste Lokomotivi. Odluka će tako pasti u posljednjem kolu.

Međugorčani uoči posljednjeg kola slove za velikog favorita i sve je spremno za veliko slavlje. Momčad je to koja je sastavljena od uistinu snažnih imena s domaćih travnjaka.

Tako u dresu ove momčadi igraju legendarni nogometaši HŠK Zrinjski Pero Stojkić i Mile Pehar. Tu je i bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Ivan Peko. Napad predvode iskusni Stanislav Vasilj i nekadašnji nogometaš Hajduka Marko Bencun. Na stoperskoj poziciji je dobro poznato ime iz HNL-a i Premijer lige BiH Luka Miletić.

Obranom, ali i cijelom momčadi možemo reći ravna iskusni Boris Pandža. Možemo slobodno reći i kako su njegovim dolaskom ambicije Međugorja naglo porasle.

"Imamo jako dobru ekipu za ovu razinu natjecanja. Prvog pratitelja Blagaj smo pobijedili na domaćem travnjaku s 5:0. Prvo poluvrijeme smo ih deklasirali i mogu reći da kvalitetom odskačemo od drugih ekipa. Sasvim zasluženo se nalazimo na prvom mjestu", kaže Pandža za Hercegovina.info.

"Tako je, iako tu ima i drugih momaka. Primjerice, imamo mladog Petra Miličevića koji igra krilo, iako je taj dečko igrač za puno veću razinu. No, on se odlučio za studij i igranje u Međugorju", ističe Pandža.

Zadovoljan je klubom.

"Dobra smo klapa. Atmosfera u momčadi je uistinu odlična. Nakon treninga i utakmica uvijek je na rasporedu neko druženje, piće, zafrkancija".

No, ono na terenu nije shvatio kao rekreaciju i zafrkanciju.

"Nikako. Mene su pozvali iz kluba i rekli da imaju želju ući u viši rang i pitali bi li im došao pomoći. Shvatio sam to jako ozbiljno. Bilo je na početku nekoliko utakmica koje smo doslovno morali pobijediti i tu je trebala maksimalna ozbiljnost. Kada tako nastupimo, onda smo ozbiljnija niželigaška ekipa".

Što ukoliko i kada se uđe u viši rang, Drugu ligu Federacije Jug.

"Dosta mi ljudi kaže da smo bolji od puno ekipa u ligi u koju ćemo se u nedjelju ako Bog da i plasirati. Ukoliko se uđe, morat će se i neke stvari korigirati i posložiti, naročito po pitanju treniranja. Morat će se napraviti neka periodizacija treninga i okvirni plan za sezonu".

On je s Međugorjem ugovor potpisao do 2052. godine i planira ga odraditi do kraja.

"Trebao bih. Ugovor se nastavlja, ima tu još posla", kaže Pandža uz smijeh.

Pitamo ga i hoće li u idućoj sezoni u momčadi zaigrati Ivan Dodig.

"To ćemo još vidjeti. Nekoliko puta je igrao s nama. Borben je, ima potencijala. Ne znam samo hoće li imati vremena zbog svoje teniske karijere. S nama je, trenira s momčadi kada je u Međugorju. Mi ga smatramo članom ekipe. Dođe i na svaku utakmicu kao pravi navijač", zaključio je Pandža.

S njim se slaže i bivši kapetan Zrinjskog Pero Stojkić

"Po iskustvu i imenima smo jedna ozbiljna ekipa. Dosta nas je igralo u Premijer ligI, HNL-u, inozemstvu. Mogu reći kako se složila jedna jako lijepa priča u Međugorju", kaže Stojkić za Hercegovina.info.

I Stojkić kaže kako je nastupanje u dresu Međugorja shvatio jako ozbiljno.

"Ma o tome je suvišno pričati. Da svatko od nas nije shvatio ovu ligu ozbiljno, ne bismo bili u prilici u nedjelju osvojiti naslov i plasirati se u viši rang".

Njemu je jedan poziv bio dovoljan da zaigra za Međugorje.

"Zvao me moj prijatelj Marko Bencun. Na njegov nagovor sam odlučio zaigrati. Poželio sam se iskreno nogometa i rekao zašto ne. Vjerujte mi da jedva čekam vikend i sljedeću utakmicu. Zaželi se čovjek toga", kaže.

Zrinjski je podigao pehar prvaka koji je i on kao kapetan imao priliku podići, a sada bi mogao do još jednog u svojoj kolekciji.

"Ukoliko pobijedimo Cim, Marko Bencun će taj podići. On je naš kapetan".

Pitamo što ako se uđe u viši rang, nastavlja li daje.

"To nemojte mene pitati već upravu. Bit će to još ozbiljnija priča. Što se mene tiče ja bih želio igrati ukoliko mi obaveze to dozvole. No, isto tako treba vidjeti je li sportski direktor Ivan Ivanković zadovoljan mojim igrama i hoćemo li produžit ugovor", zaključio je Pero Stojkić uz smijeh.

Bivši nogometaši Hajduka, Zrinjskog, Dinama, Željezničara... U Međugorju je složen pravi "Dream team".

Sve s klupe vodi legendarni Davor Juričić Šojka. Sa svojim Brotnjom je 2000. godine podigao naslov prvaka BiH, a sada ima priliku osvojiti još jedan naslovu trenerskoj karijeri. Istina u nižoj ligi, ali pobjeda donosi veliki iskorak za ovaj klub koji ima fantastične uvjete kojih se ne bi postidjeli ni klubovi iz puno većih sredina.

Iako u Međugorju ne žele unaprijed slaviti, slavlje se osjeća u zraku. No, pričekajmo nedjelju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.