Trener Željezničara se oglasio na Instagramu, pa mu stoper Posušja odgovorio na Facebooku

Nermin Bašić
FK Željezničar

Jučerašnja utakmica koja se igrala na Grbavici između Željezničara i Posušja podigla je dosta prašine po završetku iste. Naime, Posušje je sve do 84. minute držalo siguran ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a onda je odlični Luka Kukić kapitulirao.

No, pogodak koji je primio Kukić postignut je nakon što je Hodžić evidentno loptu najprije primirio rukom, a potom je poslao u mrežu.

Samo četiri minute nakon toga Željezničaru je i dosuđen kazneni udarac. Moramo biti iskreni i reći kako kontakt između Santosa i Pavlovića uz najbolju volju i usporavanje snimke nismo mogli vidjeti, a Pavlović je zbog toga zaradio i crveni karton. Do kraja utakmice Željeznizar postigao još jedan stopostotno čist pogodak kada je strijelac bio Amoah.

Sadržaj se učitava...

Nakon utakmice trener HŠK Posušje Branko Karačić je bio bijesan, pa je u kamere Arena Sport TV samo kratko rekao: "Sve ste vidjeli. Hvala i doviđenja".

Spomenuo je Karačić i "bušenje svih lopti u BiH", što je i prije njega učinio trener Veleža Nedim Jusufbegović. I jedan i drugi iskoristili su ironično izjavu trenera Željezničara Nermina Bašića koji je nezadovoljan suđenjem svojoj momčadi protiv Igmana upitao "treba li biti klaun i probušiti sve lopte u BiH".

Danas se Bašić oglasio na svom Instagramu.

"Ne možete vi biti toliko zlobni, koliko ja mogu biti dobar prema vama. Budi mal i ponizan u pobjedama, a velik u porazima", napisao je.

Nakon njegovog statusa oglasio se na mrežama i stoper Posušja Kenan Horić.

"Bravo gospodine, treneru Nerminu Bašiću! Lijepo se radovati poslije ovakve 'korektne' utakmice?! Sumnjam da će se itko oglasiti poslije ovakvih odluka... možda i oglase do iduće krađe na štetu Željezničara! Zato nam društvo i jeste ovakvo kakvo jeste", napisao je Horić na Facebooku.

Na kraju svega možemo reći kako je ispravna tvrdnja najboljeg bh. suca Irfana Peljte koji je u nedavnom razgovoru za Hercegovina.info rekao kako treneri u BiH ne rade dobru stvar.

"Treneri također ne rade dobre stvari. Oni šute kada im nešto ide u prilog, a žale se kada im ne ide", kazao je Peljto.

Ova njegova izjava najbolje opisuje najsvježiju situaciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.