VIDEO  Posušje je do završnice utakmice imalo siguran ostanak, no onda su uslijedile diskutabilne sudačke odluke

Željezničar Posušje
HŠK Posušje

U 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši Željezničara svladali su na Grbavici HŠK Posušje rezultatom 3:0. 

Bila je to tvrda utakmica sve do 84. minute utakmice do kada su mreže mirovale iako su obje momčadi imale svoje prigode. Posušje je najizgledniju priliku imao u prvom dijelu preko Brkovića koji je iz slobodnog udaraca pogodio gredu, ali i u drugom dijelu preko Begića kada je njegov udarac glavom sjajno obranio vratar Želje. 

Domaći su pak imali znatno više prilika, no Luka Kukić je danas fantastično branio. Imali su velike prilike Amoah, Santos, Krpić, Mekić, no pogotka nije bilo.

No, onda dvije sporne situacije. U 84. minuti nakon jednog ubačaja Hodžić u šesnaestercu Posušja rukom primiruje loptu i pogađa za vodstvo Željezničara.

Sadržaj se učitava...

Uslijedili su burni prosvjedi gostujućih igrača i klupe.

Samo četiri minute kasnije novi šok za Posušje. Santos je ulazio u šesnaesterac gostiju, pokraj njega je bio Pavlović, Santos pada, a Topuzović pokazuje na bijelu točku i crveni karton Pavloviću. Nećemo suditi prije detaljnog pregledavanja snimke i sudačke analize, no kontakt je ovdje bilo uistinu teško vidjeti.

Do kraja je Željezničar uspio postići još jedan pogodak, a on je nakon flipera u šesnaestercu bio djelo Amoaha.

Željezničar ova tri boda trenutno nose plasman u Europu, no za to ćemo pričekati posljednje kolo kada Željezničar gostuje kod Slobode, a Široki Brijeg kod Leotara. Željezničar i Široki Brijeg vode borbu za preostalo mjesto u Europi, a Sloboda i Leotar grčevitu borbu za ostanak.

Posušje će status Premijerligaša spašavati u posljednjem kolu protiv Veleža na Mokrom Docu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.